Bar Duo Bent!

Bar Duo Bent

Hurtige greens både sommer og vinter

  • Green
  • Tee
  • Fairway
  • Rough

Yellow Jacket Water Manager inside!

Det er verdens første frøforbedringsteknologi, som sikrer en god fugtbalance og dermed en optimal spiring og etablering. Yellow Jacket Water Manager er udviklet af Aquatrols i samarbejde med Barenbrug. Ved vanding flyder frøbehandlingsmidlet ud i jorden, hvor det hæfter sig til sandkornene. Herved opstår der en Plant Survival Zone. Denne zone fastholder ikke kun vandet, men regulerer også fugtbalancen omkring frøet. Hermed optimeres vækstforholdene, så dine græsplanter forbliver levedygtige og udvikler sig hurtigt.

 

Læs mere om Yellow Jacket Water Manager på www.barenbrug.dk/yellowjacket-watermanager 

 

Stor slidstyrke både sommer og vinter

Intet er så skæmmende for en golfbane som en utiltalende green, der ikke kan benyttes hele året. Bar Duo Bent tåler derimod kraftig belastning og er også velegnet til brug om vinteren. Mens mange andre græsser antager en kedelig farve om vinteren, forbliver Bar Duo Bent grøn året rundt og har altså en fornem visuel kvalitet.

 

Tåler meget tæt klipning

Bar Duo Bent består af 50 % almindelig hvene og 50 % krybende hvene. Blandingen er meget modstandsdygtig over for tæt klipning – helt ned til 3…4 mm. Det gør Bar Duo Bent til en særdeles velegnet blanding til greens. Ved kombination af almindelig hvene med krybende hvene opnås synergi, altså at de indgående sorter i blandingen styrker hinanden. Og resultatet er, at Bar Duo Bent tåler meget tæt klipning.

 

Greens med stor boldhastighed

Én forudsætning for lav rullemodstand og høj spillekvalitet på greens er tæt klipning. Det véd greenkeepere udmærket, og de gør sig store anstrengelser for at frembringe greens af høj kvalitet. Et stimpmeter kan benyttes til nemt og præcist at måle boldhastigheder på greens. Test gennemført med sådan et instrument har vist særdeles høje boldhastigheder på Bar Duo Bent.

 

Tæt græstæppe

En anden forudsætning for godt spil på greens er et meget tæt græstæppe. Græsset skal dække hele greenen ordentligt. Med Bar Duo Bent hører nøgne pletter fortiden til. Resultatet er et nydeligt tæt græstæppe, der føles omtrent som grøn filt. Almindelig hvene danner jordstængler (rhizomer), men krybende hvene danner udløbere (stoloner, "runnere") over terræn. Kombinationen af de to arter giver et tæt græstæppe.

 

Reducerer mængden af enårig rapgræs

Der er altid en vis risiko for enårig rapgræs. Når først rapgræsset har etableret sig, er det ikke til at standse, og det kan være skæbnesvangert for en green. Men Bar Duo Bent er i stand til at konkurrere med enårig rapgræs. Enårig rapgræs spirer meget hurtigt frem, men det gør Bar Duo Bent også. Den hurtige fremspiring med efterfølgende hurtig dannelse af et meget tæt græstæppe medfører, at enårig rapgræs stort set ingen chancer får for at etablere sig.

 

Høj sygdomsresistens

Ingen græsser er totalt modstandsdygtige over for sygdomme. Krybende hvene er således forholdsvis sårbar over for eksempelvis svampeinfektioner. Men Barenbrug har fremavlet sorter med meget stor modstandsdygtighed over for svamp. Og så kan krybende hvene måle sig med selv de allerbedste sorter.

Sammensætning
Species
50%
Alm. hvene
50%
Krybhvene
Specifikationer
Etableringshastighed:
hurtig
Kvælstofbehov:
normalt
Væksthastighed:
normal
Udsædsmængde:
6 - 8 g/m²
Klippehøjde:
fra 3 mm
Sækkestørrelse:
15 kg
Sådybde:
0,4 - 0,6 cm
Klippehøjder fra
Modstå meget korte klip
Højere sygdomsresistens
Et tættere græstæppe
Hurtig etablering
Selvreparerende
Højere slidstyrke om sommeren
Højere slidstyrke om vinteren
Grøn året rundt
Kræver mindre vanding
Kræver mindre gødning
Kræver færre klipninger
Kræver færre plantebeskyttelsesmidler
Golfbaner

Barenbrug har udviklet græsfrø specielt til golfbaner i mere end halvtreds år. Det har resulteret i højtudviklede, globalt banebrydende blandinger til golfbaner. Barenbrug arbejder tæt sammen med greenkeepere og golfbanearkitekter med henblik på udvikling af nye produkter, der opfylder de seneste praktiske krav.

Barenbrug har udviklet græsfrø specielt til golfbaner i mere end halvtreds år. Det har resulteret i højtudviklede, globalt banebrydende blandinger til golfbaner. Barenbrug arbejder tæt sammen med greenkeepere og golfbanearkitekter med henblik på udvikling af nye produkter, der...

Barenbrug har udviklet græsfrø specielt til golfbaner i mere end halvtreds år. Det har resulteret i højtudviklede, globalt banebrydende blandinger til golfbaner. Barenbrug arbejder tæt sammen med greenkeepere og golfbanearkitekter med henblik på udvikling af nye produkter, der opfylder de seneste praktiske krav.

Kontakt
Mere
Køb hos LINDS
Mere