Kløver reducerer mælkens kostpris med 7½ øre

Med kløver i græsmarken er det muligt at reducere mælkens kostpris. Kløver er et fremragende alternativ til dyr kvælstoftilførsel. Kløverplanterne kan nemlig fiksere kvælstof fra luften og i samarbejde med Rhizobium-bakterierne omdanne det til et kvælstof, græsset får gavn af. Det får græsset til at levere ekstra protein.

 

Ifølge en beregning i en artikel af 11. august 2015 i det hollandske digitale magasin Boerderij.nl reducerer kløver mælkens kostpris med 1 eurocent pr. liter.

Tips til en vellykket kløvergræsmark

Det bedste resultat opnås, når kløverandelen i en græsmark er mellem 30 % og 50 %. 50 % Alice hvidkløver i en græsmark fikserer 150 kg kvælstof fra luften.

Du kan påvirke kløverandelen i græsmarken ved at klippe græsset kortere (4 cm), hvis du ønsker mere kløver i engen, eller ved at indstille slåmaskinen højere

(7 cm), hvis du vil reducere andelen af kløver.

 

Læs flere tips til, hvordan du anlægger og vedligeholder en vellykket kløvergræsmark.

 

Klaver verlaagt de kostprijs van de melk

Det er nu, du skal så

Indtil 15. september er det ideelt at så kløver i en eksisterende græsmark. Jordens temperatur er helt perfekt lige nu, og der er tilstrækkeligt med vand til en god spiring. Kløveren kan sås med en strigle eller en Vredo-eftersåningsmaskine. Klip først græsset kort, og så herefter kløverfrøene, men ikke for dybt (3 mm). Hvis marken har mange bare pletter, kan du iblande 10 kg græsfrø.

Rådgivning og salg

Barenbrugs produkter og rådgivning kan fås hos vores specialforhandlere. Vil du kontakte Barenbrug, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen.

tilbage