Vores kløver er klar til en god start

En god start er en gevinst for alle. Således også kløveren på din græsmark. Med den fornyede Yellow Jacket Nitrogenerator®-teknologi er din rødkløver sikret en god tidlig udvikling og en god vækst.

Gennem flere år har vores laboranter arbejdet på Yellow Jacket Nitrogenerator® – en frøbehandling, som tilfører frøet den rigtige rhizobiumstamme. For at opnå en god vedhæftning har vores laboranter udviklet en unik recept og proces til forsyning af frøet med det rigtige rhizobium. Der tilsættes også ekstra næringsstoffer, som øger rhizobiumbakteriernes overlevelseschancer og levetid betydeligt. Denne hjælpende hånd er særdeles nyttig for kløveren. Efter udsåningen møder kløveren nemlig stor konkurrence fra græs og ukrudt. Med Yellow Jacket Nitrogenerator® får planterne den bedste start og kan hurtigt omdanne kvælstof fra luften til brugbart ammoniumkvælstof, som forsyner planterne med næringsstoffer.

Grundigt afprøvet i praksis

Kløverfrøene med Yellow Jacket Nitrogenerator® er grundigt afprøvet. Først på forskellige forsøgsmarker ejet af Barenbrug Research. Derefter ved praktiske forsøg hos landmænd i Holland, Belgien, Danmark og Polen. Det stod hurtigt klart, at de behandlede frø havde et stort forspring i forhold til ubehandlede frø. Planterne spirede hurtigere og havde en fremragende tidlig udvikling. Også udbyttet var langt højere end med ubehandlede frø. Som følge af disse gode resultater forsyner vi fra sommeren 2022 alle rødkløverfrø med Yellow Jacket Nitrogenerator®.

 

Den ultimative symbiose

Planter i ærteblomstfamilien har den fantastiske egenskab, at de kan omdanne kvælstof fra luften til brugbart kvælstof til planten. Til dette formål indgår planten i en symbiose med rhizobiumbakterier. Selv om disse bakterier kan være til stede i jorden i forvejen, foretrækker hver plante en bestemt bakteriestamme. Ofte er der ikke nok rhizobiumbakterier til, at der kan opnås et optimalt resultat. Med Yellow Jacket Nitrogenerator® er du sikker på, at der er tilstrækkeligt med rhizobium af den rigtige bakteriestamme. Det giver dig garanti for en vellykket etablering.

Bedst at blande med græsfrø

Kløverfrø med Yellow Jacket Nitrogenerator® er som følge af deres vægt og størrelse bedst at blande med græsfrø. Det forhindrer afblanding i såkassen. Frøenes vægt betyder også, at de har bedre kontakt med jorden. Da Yellow Jacket Nitrogenerator® suger fugt til sig, stimulerer dette også spiringen. Kort sagt: Gå efter det bedste resultat ved at vælge kløver med Yellow Jacket Nitrogenerator®.

 

 

Også lucerne med Yellow Jacket Nitrogenerator®

Ud over rødkløver er alle Barenbrugs lucernefrø også forsynet med Yellow Jacket Nitrogenerator®. For at sikre den optimale virkning er lucernefrø forsynet med en anden rhizobiumstamme end kløverfrøene.

tilbage