Minimal rumakancidose med NutriFibre

Rumakanciidose forekommer på 60% af alle højproduktive mejeribrug. PH i rumak i dyr påvirket af ancidose er for lav (mindre end 5,5, normal er 6,5 til 7,0), hvilket forårsager, at vomfloraen fungerer dårligt. Dette resulterer i skuffende mælkeproduktion, lavt protein- og fedindhold og problemer ang. frugtbarhed og klovhelbred.

Hvad er rumakancidose?

Rumakancidose er en metabolisk sygdom hos kvæg. Det er normalt forbundet med indtaget af store mængder stærkt gæringdygtigt, kulhydratrigt foder, som resulterer i overdreven produktion af syrer i vommen. Den forøgede syre forårsager, at vommen standser med at bevæge sig (atonisk) Dette undertrykker appetit og produktion. Ud over det så ændrer ændringen i surhedsgrad floraen i vommen. De syreproducerende bakterier vil tage over. De producerer mere syre og gør rumakancidose endnu værre. Syren absorberes gennem rumak-væggen og forårsager metabolisk ancidose, som i alvorlige tilfælde kan medføre chok og død.

Hovedårsagen til rumakancidose

Rumakancidose forårsager mange tab i mejeribrug Dens symptomer er tynd, dårlig fordøjet gødning og dårlig ydelse af kvæget. Hovedårsagen til rumakancidose er utilstrækkelig fiber i dyrenes vom.

 

Mange mejeribrugsejere tilføjer ekstra fiber såsom halm og hø til deres dyrefoder eller forøger forholdet af stilke i deres græs. Imidlertid sænker sådanne forholdsregler den gennemsnitlige foderværdi. Den korrekte løsning på problemet er at kombinere effektivt fiber med foderværdi. Dette vil minimere risikoen for rumakancidose og sikre sundt kvæg med en høj mælkeproduktion.

Symptomer på rumakancidose hos kvæg:

  • Lavere vomaktivitet
  • Mindr tyggen drev
  • Mange liggende dyr ligger med deres hoveder drejet ind i flankerne
  • Lavere uregelmæssig foderindtagning

Følgende konsekvenser bliver klare i det lange løb:

  • Nedsat fedtindhold i mælken, især i begyndelsen af mælkeproduktion
  • Tynd gødning af variende konsistens
  • Ufordøjet foder forbliver i gødningen
  • Laminitis
  • Dårligere kondition i enhver henseende

Hvordan undgår vi rumakacidose?

De førnævnte symptomer påvirker dit kvægs sundhed. De kan forhindres med Barenbrugs NutriFibre. Blødbladet, højt strå kombinerer effektivt fiber og udvikler vomaktiviteten med fordøjelige cellevægge, som sikrer en høj foderværdi. Nitrifibre gør dig i stand til at fodre dit kvæg med maksimale mængder koncentreret føder.

 

NutriFibre har bevist, at det er succesfuldt i praksis. Et foder med NutriFibre sikrer meget bedre vomaktivitet end en standard foderration. Den nye teknologi reducerer stærkt forekomsten af rumakacidose, delvis fordi det blødbladede, høje strå stimulerer dit kvæg til at drøvtygge mere og producerer større mængder spyt. Ensilage indeholdende NutriFibre forbedrer køernes vomaktivitet og reducerer risikoen for rumakacidose, hvilket skaber sundere kvæg, som yder bedre.

 

Sundt kvæg er alle mejeribrugsejeres første bekymring. NutriFibre tilbyder dit kvæg ensilage med mere effektiv fiber, hvilket betydeligt sænker risikoen for rumakancidose.

li_nutrifibre_dk!

NutriFibre - Root to success

NutriFibre® er ny græsteknologi til ensilage. Basis i NutriFibre® blødbladet højt strå, en udvikler stammende fra Royal Barenbrug Groups internationale avlsprogram. NutriFibre® teknologi kombinerer mineraleffektivitet, høj proteinproduktion, fordøjelige, effektive fiberrige cellevægge og rodintensitet.

tilbage