Græs og innovation

Barenbrug har specialiseret sig i udvikling af praksisorienterede løsninger. Således introducerede vi for nogle år siden SOS, en græsfrøblanding der kan sås ved ekstremt lave jordbundstemperaturer. På den måde kunne idrætsklubber holde deres plæner i ordentlig stand hele året. Til hesteejere har Barenbrug udviklet Horse Master®. En græsfrøblanding med sundt græs til heste, der samtidig tåler kraftig færdsel til fods. Forud for lanceringen af Horse Master® er gået mange år med undersøgelser og praksistest.

Ny græssort

Der er mange mennesker involverede i udviklingen af en ny græssort. Barenbrug har et intensivt forsknings- og udviklingsprogram, hvor egenskaberne af sorter kortlægges og undersøges med hensyn til optimal blandingssammensætning for de mest forskelligartede forhold.

 

Dyrkningsprogrammet begynder med frembringelse af genetisk variation. Hvert år bedømmer Barenbrugs forskningsmedarbejdere et halvt hundrede planter med hensyn til en række egenskaber som eksempelvis vinterhårdhed, sygdomsresistens og tørkefølsomhed. I særlige klimakamre simuleres udvalgte sygdomme for at teste planternes sygdomsresistens. Af de planter, der overlever de skrappe test, høstes en lille mængde sæd.

Denne sæd benyttes til omfattende prøvninger på Barenbrugs forsøgsmarker. Disse forsøg varer tre år og foregår i stadig større skala. Hvis sorten ved testcyklussens afslutning ser ud til at være egnet i praksis, bliver den anmeldt til officiel afprøvning hos nationale sortlister over hele Europa. Disse instanser undersøger sorterne i yderligere tre år, og efter sammenligning med det bestående sortiment bliver en ny sort enten optaget på sortlisten eller ej. Fra tidspunktet for den første krydsning er der i mellemtiden gået femten år.

Sorter i Horse Master

Alle græssorter i Horse Master® er optagede på en sortliste. Det giver brugerne af Horse Master® en kvalitetsgaranti. Indledningsvis er sorterne blevet bedømt enkeltvis med henblik på de specifikke egenskaber til brug med heste. Græsserne leverer den energi og struktur, som en hest har behov for. Desuden har Horse Master® et lavt vækstpunkt, altså det punkt, hvor græsstrået vokser videre efter afbidning eller slåning, samt et dybt rodnet, der giver en robust hesteeng.

 

Banebrydende

Traditionelt er de fleste græsfrøblandinger sammensat med henblik på kvæg. Køer stiller imidlertid helt andre krav til en eng end heste. Græs til køer indeholder meget energi og carbohydrater. Det er ikke sundt for heste. Heste har behov for strukturrigt foder. Horse Master® er en nyskabende græsfrøblanding, der giver råfoder, der passer fortrinligt ind i en diæt til heste. Desuden er sorterne i Horse Master® ekstremt solide, så tørven kan holde til en ordentlig løbetur på engen.

 

Bæredygtigt

Horse Master® er takket være det massive underjordiske netværk af lange rødder en bæredygtig græsfrøblanding. De lange rødder tilfører græsstråene vand og mineraler fra dybt nede i jordbunden. En eng tilsået med Horse Master® behøver ikke vandes med det samme i tilfælde af tørkeperioder. En eng tilsået med Horse Master® har ved landbrugskyndig anvendelse en levetid på mindst 10 år.

En stærk, grøn fold til din hest

En flot grøn eng med en solid tørv og rigeligt græs til din hests daglige græsning. Det ønsker alle hesteejere sig. Desværre er der stadig mange heste, der går på nedslidte enge med græs beregnet til kvæg. Det kan medføre en række helbredsproblemer. Derfor har Barenbrug udviklet Horse Master®.

 

Horse Master® er en afbalanceret græsfrøblanding. Således har en eng tilsået med Horse Master® en solid tørv og en hurtig vækst, og selve planten er strukturrig og frøfattig. Klik her for at få flere oplysninger om Horse Master®.

Kan købes her

Vil du også give din hest eller pony det bedst mulige græs? Så spørg efter Horse Master® hos nærmeste forhandler!

tilbage