Sådan vedligeholder du din hestefold

God vedligeholdelse er afgørende for at bevare en sund og robust hestefold, der kan holde til forskellige vejrforhold og alsidig brug. Eftersåning er en effektiv og billig måde at vedligeholde græsfolden på. Forår og efterår er de bedste perioder til eftersåning.

Sådan reparerer du græsmarken

Eftersåning er en god metode til reparation af en mark, hvor græsset er blevet lidt tyndt og har bare pletter. En stor fordel ved eftersåning i forhold til omlægning er, at du hurtigere kan tage folden i brug igen. Og så er eftersåning billigere end at omlægge hele marken.

Arbejdsplan

Inden eftersåningen skal marken først og fremmest være fri for ukrudt. Start derfor med at fjerne ukrudtet med en ukrudtsstrigle eller et egnet ukrudtsmiddel.

 

Før eftersåningen skal græsset klippes eller afgræsses kort. Løsn herefter det øverste jordlag med en rive, så græsfrøene får en god kontakt med jorden. Forsøg at så lige før en forventet regnbyge. Fordel frøene jævnt over arealet, hvorefter jorden trampes eller tromles flad. Hvis din fold er for stor til eftersåning ved håndkraft, er det bedst at benytte en særlig eftersåningsmaskine. Spørg din lokale maskinstation.

 

Efter udsåningen skal jorden holdes fugtig. Kør ikke gylle ud i de første otte uger, efter at du har eftersået. Det eksisterende græs kan slås, så snart de nye græsplanter er tilstrækkeligt udviklede (> 6 cm). Begrænset afgræsning er mulig, så længe du ikke lader hestene æde græsset alt for kort.

Det bedste tidspunkt

De bedste perioder til eftersåning er februar-april og august-september. Til et areal med mange bare pletter skal du bruge 40 kg Horse Master pr. hektar. Har området kun få bare pletter, kan du nøjes med 25 kg Horse Master pr. hektar.

Kan købes her

Du kan bestille Horse Master hos en af vores forhandlere.

tilbage