Vedligeholdelse af hestefolden

En god vedligeholdelse er afgørende for at bevare en sund og robust hestefold, der kan holde til forskellige vejrforhold og alsidig brug.

Isåning er en effektiv og billig måde at vedligeholde græsmarken på. Forår og efterår er de bedste perioder til isåning.

Reparation af en græsmark

Hvis græstæppet er er tyndt og har bare pletter, er isåning en god løsning til retablering af græsmarken. En stor fordel ved isåning i forhold til nysåning er, at du hurtigere kan tage græsmarken i brug igen. Og så er isåning billigere end en omlægning af hele marken.

Arbejdsplan

Et areal, der skal eftersås, skal først og fremmest være frit for ukrudt. Begynd derfor med ukrudtsbekæmpelse ved at fjerne ukrudtet med en ukrudtsstrigle eller ukrudtsbekæmpelsesmiddel.

 

Før isåningen skal græsset klippes eller afgræsses kort. Løsn herefter det øverste jordlag med en agerslæber eller rive, så græsfrøene får en god kontakt med jorden. Forsøg at så lige før en forventet regnbyge. Fordel frøene jævnt over arealet, hvorefter jorden trampes eller tromles godt flad. Er din græsmark for stor til isåning ved håndkraft, kan du kontakte din lokale maskinstation, som har det rette udstyr til isåning.

 

Efter isåningen er det vigtigt, at jorden holdes fugtig. I de første 8 uger efter isåningen må græsmarken ikke udsættes for dyregødning. Det eksisterende græstæppe kan slås, så snart de nye græsplanter er blevet store nok (> 6 cm). Begrænset afgræsning er mulig, men lad ikke hestene bide græsset alt for kort.

Tidspunkt

De bedste perioder til isåning er februar-april og august-september. Til et areal med mange bare pletter skal du bruge 40 kg Horse Master® pr. hektar. Har området kun få bare pletter, kan du nøjes med 25 kg Horse Master® pr. hektar.

En stærk, grøn fold til din hest

En flot grøn eng med en solid tørv og rigeligt græs til din hests daglige græsning. Det ønsker alle hesteejere sig. Desværre er der stadig mange heste, der går på nedslidte enge med græs beregnet til kvæg. Det kan medføre en række helbredsproblemer. Derfor har Barenbrug udviklet Horse Master®.

 

Horse Master® er en afbalanceret græsfrøblanding. Således har en eng tilsået med Horse Master® en solid tørv og en hurtig vækst, og selve planten er strukturrig og frøfattig. Klik her for at få flere oplysninger om Horse Master®.

Kan købes her

Vil du også give din hest eller pony det bedst mulige græs? Så spørg efter Horse Master® hos nærmeste forhandler!

!

Omlægning af hestefold

Omlægning af en hestefold kræver tid og opmærksomhed, men til gengæld får du glæde af en flot græsmark i årevis. Er du ikke selv i stand til at omlægge folden, kan du få hjælp fra din lokale maskinstation.

!

Gødskning af hestefolden

Det er vigtigt at tilføre gødning og kalk for at holde en hestefold i god kondition. Det er en myte, at en dårlig græsmark er velegnet til heste. Heste har brug for nærings- og sporstoffer fra græsset for at kunne fungere optimalt. Heste, der går på en mark med sparsomt græs, indtager desuden også sand, hvilket øger risikoen for sandkolik...

tilbage