Vedligeholdelse af hestefolden

En god vedligeholdelse er afgørende for at bevare en sund og robust hestefold, der kan holde til forskellige vejrforhold og alsidig brug.

Isåning er en effektiv og billig måde at vedligeholde græsmarken på. Forår og efterår er de bedste perioder til isåning.

Reparation af en græsmark

Hvis græstæppet er er tyndt og har bare pletter, er isåning en god løsning til retablering af græsmarken. En stor fordel ved isåning i forhold til nysåning er, at du hurtigere kan tage græsmarken i brug igen. Og så er isåning billigere end en omlægning af hele marken.

Arbejdsplan

Et areal, der skal eftersås, skal først og fremmest være frit for ukrudt. Begynd derfor med ukrudtsbekæmpelse ved at fjerne ukrudtet med en ukrudtsstrigle eller ukrudtsbekæmpelsesmiddel.

 

Før isåningen skal græsset klippes eller afgræsses kort. Løsn herefter det øverste jordlag med en agerslæber eller rive, så græsfrøene får en god kontakt med jorden. Forsøg at så lige før en forventet regnbyge. Fordel frøene jævnt over arealet, hvorefter jorden trampes eller tromles godt flad. Er din græsmark for stor til isåning ved håndkraft, kan du kontakte din lokale maskinstation, som har det rette udstyr til isåning.

 

Efter isåningen er det vigtigt, at jorden holdes fugtig. I de første 8 uger efter isåningen må græsmarken ikke udsættes for dyregødning. Det eksisterende græstæppe kan slås, så snart de nye græsplanter er blevet store nok (> 6 cm). Begrænset afgræsning er mulig, men lad ikke hestene bide græsset alt for kort.

Tidspunkt

De bedste perioder til isåning er februar-april og august-september. Til et areal med mange bare pletter skal du bruge 40 kg Horse Master pr. hektar. Har området kun få bare pletter, kan du nøjes med 25 kg Horse Master pr. hektar.

Kan købes her

Du kan bestille Horse Master hos en af vores forhandlere.

tilbage