Horse Master

Det ideelle græsvalg til hestefolde

  • Speciel formulering til hesteindhegninger
  • Velegnet til afgræsning og slæt
  • Groft græs, rig på struktur
  • Holder til hesteridning
  • Slæt
  • Afgræsning
  • Permanent græsareal
  • Intensiv betrædning

Vedligeholdelse af din fold

God vedligeholdelse er vigtigt for at bevare en sund og stærk græsfold. Det sikrer et godt udbud af græs og mindsker risikoen for, at din hest pådrager sig skader eller sygdomme.


En højde på 15 cm er det ideelle til græsning. Derfor anbefaler vi, at du giver din hest adgang til græsset på dette stadie. For at opretholde græsudbuddet er det nødvendigt at anvende et rotationsgræsningssystem (3-5 folde). Så snart en fold er afgræsset, flytter du din hest til en anden fold. Herefter kan du vedligeholde og gøde den afgræssede fold. For at opnå en fold med frisk og velsmagende græs er det vigtigt at fjerne hestepærer hver dag, undgå overgræsning, regelmæssigt flytte hestene til en anden fold, og ind imellem lade græsset vokse, så det kan slås.


Eftersåning eller omlægning?

Hvorvidt du skal vælge eftersåning eller omlægning, afhænger af foldens tilstand. Hvis jordens struktur er dårlig, eller andelen af uønskede græsarter og ukrudt er høj, kan du med fordel omlægge græsfolden.

Du kan selv tjekke, om der vokser uønskede græsarter på din fold, ved at trække nogle græsstrå fri af jorden. De uønskede græsser kan kendes på deres “hvide fødder” – dvs. den nederste del af stænglen helt nede ved jorden.


Hvis andelen af de gode græsarter er mindre end 60 %, anbefales det at omlægge græsfolden. Er andelen mellem 60 % og 80 %, er eftersåning den ideelle metode, når du vil bevare hestefoldens kvalitet.


Eftersåning: Hold din hestefold i god stand

Ved regelmæssig eftersåning af folden holder du græsset i topform. En årlig eftersåning er det samme som at sende din bil til serviceeftersyn eller male dit hus: Vedligeholdelse forlænger levetiden og forebygger problemer. Det giver dig større sikkerhed for en græsfold med stærkt og sundt græs. En stor fordel ved eftersåning i forhold til omlægning er, at du hurtigere kan tage græsfolden i brug igen. Og så er eftersåning billigere end omlægning.

 

Fordele ved Horse Master

Rigeligt græs til afgræsning

Ved daglig græsning er det vigtigt, at din hest går på en fold med tilstrækkeligt græs og et stærkt græstæppe. Det sikrer et godt græsudbud og forebygger de skader, der kan opstå, når hesten løber på en bar fold. Det unikke ved græsarterne i Horse Master er deres lave vækstpunkt. Det betyder, at græsset kan vokse hurtigt frem igen og brede sig efter at være afgræsset. Der dannes således et solidt græstæppe, som producerer rigeligt med græs. Med Horse Master kan du således trygt lade din hest græsse hver dag.

 

Forebyg sandkolik

Din hest bider græsset af med tænderne helt nede ved rødderne. Det betyder, at den let får trukket de græsplanter op, som ikke er solidt rodfæstet i jorden. Derved opstår der hurtigt bare pletter. Hvis der er bare pletter, kan hesten komme til at indtage sand, når den græsser, og risikerer derved at få sandkolik. Horse Master danner et solidt græstæppe, som forebygger indtagelsen af for meget sand.

Det lækreste græs til din hest

Græssets smag og kvalitet afhænger af, hvilke græsarter der vokser på folden. Horse Master er sammensat af velsmagende græsarter i høj kvalitet, heriblandt alm. rajgræs, timote, engrapgræs og rødsvingel. Ukrudtsgræsser som alm. rapgræs, enårig rapgræs og kvik gror imidlertid overalt og påvirker græsfoldens kvalitet og smag i negativ retning. Det stærke græstæppe, der dannes med Horse Master, gør det vanskeligere for disse uønskede græsser at etablere sig.

 

Lavt fruktanindhold – mindre risiko for forfangenhed

I foråret, hvor der er mange solskinstimer kombineret med kolde nætter, producerer græsset fruktan. Det er et kulhydrat (en sukkerart), som hestens tarmsystem har vanskeligt ved at nedbryde. Heste, der indtager meget fruktan, har en øget risiko for at blive forfangne. Græsarterne i Horse Master er udvalgt efter deres lave fruktanindhold og indeholder op til 50 % mindre fruktan end standardgræs.

Sammensætning
Species
100%
Horse Master
Specifikationer
Udlægsperiode fra:
februar
Udlægsperiode til:
oktober
Udlægsmængde/ha, nytilsåning:
80
Udlægsmængde/ha, oversåning:
40
Tørstofudbytte/total afgræsning
Tørstofudbytte/forår
Tørstofudbytte/efterår
Hurtig forårsudvikling
Vinterhårdførhed
Foderenheder (FE) pr. kg tørstof
Fiberindhold (NDF)
Tørstofindhold
Tørstofudbytte/total slæt
Tørstofudbytte/sommer
Resistens over for kronrust
Tørketolerance (roddybde)
Persistens
Sukkerindhold
Proteinudbytte
Lavt fruktanindhold
Hestefold

Græs, der benyttes som grovfoder, har stor indflydelse på hestens sundhed. Men græsset skal også kunne holde til at blive galoperet på og sikre en flot, grøn fold året rundt. Derfor skal græsfrøblandingen være sammensat specifikt til heste.

Græs, der benyttes som grovfoder, har stor indflydelse på hestens sundhed. Men græsset skal også kunne holde til at blive galoperet på og sikre en flot, grøn fold året rundt. Derfor skal græsfrøblandingen være sammensat specifikt til heste.

Græs, der benyttes som grovfoder, har stor indflydelse på hestens sundhed. Men græsset skal også kunne holde til at blive galoperet på og sikre en flot, grøn fold året rundt. Derfor skal græsfrøblandingen være sammensat specifikt til heste.