Barenbrug indgår aftale om opkøb af den britiske frøspecialist Watson Group

14 marts 2023 – Den globale markedsleder i græsfrøsektoren Royal Barenbrug Group har indgået aftale om opkøb af Watson-koncernen, der er specialiseret i frø til landbruget, som en del af Barenbrug UK. Opkøbet skal styrke Barenbrugs aktiviteter i Storbritannien og samtidig give Watson Group mulighed for at konsolidere sin vækst.

Watson Seeds har base i Skotland og er en familievirksomhed, som blev grundlagt for 33 år siden af Johnny Watson, der er tredje generation i en slægt af frøforhandlere. Virksomheden har et godt omdømme i den britiske frøindustri med både detail- og grossistaktiviteter og har i de seneste år udvist en betydelig vækst. Barenbrug UK har i en årrække været leverandør til Watson Group, og de to virksomheder deler fælles værdier som integritet, tillid, kvalitet og kundefokus.

 

Virksomhederne i Watson-koncernen tilfører Barenbrug et indgående kendskab til detailmarkedet og styrker samtidig Barenbrugs position på det skotske marked. Barenbrug vil desuden kunne kombinere Watson Groups sortsafprøvninger og -observationer med sine egne skotske sortsafprøvninger og dermed supplere sit veletablerede græsforædlingsprogram. Hermed kan Barenbrug fortsætte sin vækst på det britiske marked for græsfrø.

 

Opkøbet giver Watson-koncernen adgang til Barenbrugs ekspertviden om græsfrø, kvalitetsgenetik og -materiale samt teknisk support. Med disse ressourcer vil Watson Group kunne konsolidere og fortsætte sin vækst.

Efter opkøbet vil Barenbrug UK og Watson-koncernen fortsat blive drevet som separate virksomheder. De vil opretholde de samme forretningsforbindelser og sikre, at kunderne fortsat kan få de kvalitetsydelser, de er vant til, samtidig med at virksomhederne drager fordel af hinandens ekspertise.

 

Johnny Watson, grundlægger og ejer af Watson Group: "Jeg er glad for, at Watson Group overtages af en virksomhed, der virkelig forstår vores forretning. Det er et møde mellem to virksomheder, som har en fælles passion for græs i topkvalitet. Med de fantastiske ressourcer fra Barenbrug – verdensomspændende R&D, genetisk knowhow og teknisk support – bliver vi endnu bedre til at tackle de udfordringer, vores kunder stiller os. Vi tager hul på et spændende, nyt kapitel!"

 

Paul Johnson, direktør for Barenbrug UK: "Vi er meget stolte af at kunne byde Watson Group velkommen i Barenbrug-familien! Barenbrug UK's opkøb af Watson Group afspejler vores mangeårige stærke forretningsforbindelse og vores fælles etik og værdier. Ved at integrere Watson Group i vores virksomhed vil vi kunne udvide vores udbud i Skotland betydeligt, supplere vores eksisterende lokationer og styrke vores markedsposition i hele Storbritannien. Det gør det til en vigtig milepæl for vores voksende forretning på det britiske marked!"

 

Yderligere oplysninger følger efter aftalens indgåelse.

 

 

Om Royal Barenbrug Group

Barenbrug er en familieejet virksomhed med hovedkontor i Holland, der i dag drives af fjerde generation. Virksomheden er specialiseret i forskning, udvikling og produktion af græsfrø og bælgplanter til landbruget og det rekreative marked. Med over 900 ansatte i mere end 20 lande på seks forskellige kontinenter og i alle betydende klimaregioner er det virksomhedens mission at øge ydeevnen hos nyttedyr som en hjælp til at brødføde verden og styrke fornøjelsen ved grønne områder. Tilsammen tegner Barenbrugs driftsvirksomheder sig for en årsomsætning på over 350 millioner euro. Læs mere på www.barenbrug.com.

Om Watson Group

Watson Group er en selvstændig frøspecialistvirksomhed, som er hjemmehørende i Skotland. Virksomheden leverer frø til godser og landbrugsbedrifter i Skotland, England, Wales og Nordirland, enten direkte eller gennem sit netværk af udpegede agenter og forhandlere. Watson Group har stærke bånd til førende planteforædlere og sortsafprøvere og kan dermed levere de nyeste græssorter og yde den bedste rådgivning, der skal til for at klare de store udfordringer i nutidens landbrug. Læs mere på www.watsonseeds.com.

tilbage