Barenbrug udvider sine aktiviteter i Danmark

Barenbrug har udvidet sine aktiviteter i Danmark gennem erhvervelsen af et renseri til græsfrø. Baggrunden for dette tilkøb, er en stigende omsætning, samt at Barnebrug laver risikospredning ved at forøge produktionen af græsfrø i Danmark.


Fabrikken er placeret i Tinglev, i den sydlige del af jylland. Bygningerne dækker 6.000m2, på en 5 hektar stor grund. Høsten for 2009 i Danmark, vil blive renset på det nye renseri. I 2009 forventer Barenbrug af producere græsfrø på mere end 4.000 hektar. Set i lyset af den forventede omsætningsstigning i hele Barenbrug Gruppen, er det af stor strategisk betydning, fortsat at forøge produktionsarealet. Barenbrug Danmark vil derfor også begynde at producere for andre datterselskaber.

Risiko Spredning
Ved at udvide aktiviteterne, spreder Barenbrug også produktionsrisikoen; og fremover vil der blive dyrket Barenbrug græsfrø i endnu flere lande. Barenbrug’s valg af Danmark som udgangspunkt for at udvidelse af aktiviteterne, er ikke noget overraskende valg. Det danske klima er fortrinligt når det drejer sig om at avle græsfrø. 35% af det samlede areal i Europa hvorpå man dyrker græsfrø, ligger i Danmark.