Barenbrugs har afsluttet opkøbet af Jacklin® Seed

6. oktober, 2020 - Royal Barenbrug Group offentliggør gør i dag, at vilkårene for opkøbet af Simplots Jacklin® Seed-forretning er faldet på plads. Transaktionen, som bl.a. omfatter en leveringsaftale mellem Barenbrug USA og Simplot Partners, er afsluttet den 2. oktober 2020. Alle Jacklin® Seeds 50 medarbejdere fortsætter som ansatte hos Barenbrug.

 

Barenbrug er en familievirksomhed i fjerde generation, som har base i Holland og har været aktiv i den globale græsfrøindustri siden 1904. Den er i dag verdens næststørste græsfrøvirksomhed og den største, som er familieejet. Med aktiviteter på seks kontinenter fokuserer Barenbrug på forskning, produktion, markedsføring og salg af innovative græsfrøprodukter. Jacklin® Seed har været frontløber inden for produktion og forarbejdning af græsfrø i mange år. Virksomheden har et solidt omdømme og et stærkt produktprogram på det lukrative golfbanemarked og eksporterer til Europa, Mellemøsten, Rusland og en række asiatiske lande.

 

 

”Det amerikanske græsfrømarked er ret fragmenteret og stærkt konkurrencepræget. Barenbrug har haft stor succes på dette marked i mange år og har dyrket økologisk i årevis. Med dette opkøb bliver virksomheden markedsførende på verdens største marked for græsfrø."

John Thijssen, formand for Royal Barenbrug Groups bestyrelse

 

Ud over at udvide markedet har Barenbrug i en årrække investeret i nye teknologier til det amerikanske marked. Barenbrug har sit eget forskningscenter og en række forsøgslokaliteter i USA og samarbejder desuden med universiteter og institutter. Det amerikanske marked byder på mange muligheder for udvikling af nye teknologier. F.eks. arbejder Barenbrug i øjeblikket på plænegræsser, der vokser meget langsommere og derfor kræver mindre klipning.

 

Som led i opkøbet overtager de et unikt frøforarbejdningsanlæg i staten Washington, midt i et område med en omfattende græsfrøproduktion. Barenbrugs produktprogram vil desuden blive udvidet med mange nye arter, bl.a. engrapgræs og alm. hvene.

 

Købet omfatter også en leveringsaftale mellem Barenbrug USA og Simplot Partners. Simplot vil fortsat distribuere græsfrø i det vestlige USA gennem sit helejede Simplot Partners distributionsnetværk, som indgår et samarbejde med Barenbrug om levering af græsfrø. Kombinationen af Jacklin Seeds dybe produktprogram og Barenbrugs langsigtede vision, store forskningsindsats og brancheførende markedsudvikling vil således tilføre rullegræsproducenter og forhandlere verden over overordentlig stor værdi.

Om Royal Barenbrug Group

Barenbrug er hjemmehørende i Holland og kan se tilbage på en 115-årig historie, hvor det i dag er fjerde generation, der driver virksomheden, som er specialiseret i forskning, udvikling og produktion af græsfrø og bælgplanter til professionelle og private dyrkere. Virksomheden har omkring 840 ansatte i mere end 20 lande på 6 kontinenter omfattende alle betydende klimaregioner, og dens mission er at øge ydeevnen hos nyttedyr som en hjælp til at brødføde verden og styrke fornøjelsen ved grønne områder. Tilsammen tegner Barenbrugs driftsvirksomheder sig for en årsomsætning på over 300 millioner euro. Læs mere på www.barenbrug.com.

tilbage