Hemmeligheden bag Feyenoords bedste bane: totalstyring

19-01-2015 – Erwin Beltman er højst sandsynligt Hollands mest berømte groundErwin Beltman groundsman Feyenoordsman. Han kom nemlig gevaldigt i rampelyset under KNVB Beker-finalen i 2014. Den flotte grønsvær i De Kuip blev ødelagt, da nogle supportere kastede fyrværkeri på banen. Beltman og hans team formåede at reparere den, så kampen kunne spilles færdig.

 

Æresdivisionens bedste bane

I slutningen af fodboldsæsonen 2013/2014 blev Feyenoords hjemmebane udråbt til den bedste bane i den hollandske æresdivision. En flot kulmination på det arbejde, Beltman og hans team udfører. Alligevel besluttede man at anlægge en ny grønsvær i juli måned. Banen havde for mange skader efter de mange kampe og events og levede ikke længere op til Feyenoords skrappe krav.

 

 

Den nye bane

Til den nye bane blev anvendt græsfrø fra Barenbrug, nærmere betegnet RPR, som bevirker, at der dannes et virkelig tæt græstæppe. De vandrette udløbere gør, at der opstår et tæt netværk af græsplanter, som stort set er umulige at ødelægge. På grund af det gode vejr kunne Beltman efterså banen med RPR helt indtil november måned.

 

Klik her for at læse mere om RPR.

 

Fra november overtog SOS opgaven. SOS er særdeles velegnet om vinteren, da den spirer ved meget lave temperaturer. Hyppig eftersåning med de hurtigt spirende græsfrø giver en grønsvær, der bliver ved med at se flot ud. Bare pletter forsøges forebygget, for når de først bliver synlige, er det ifølge Beltman allerede for sent, da ukrudt som enårig rapgræs spirer hurtigt og kan ødelægge græstæppet. Så vidt det er muligt, har Beltman tænkt sig at fortsætte eftersåningen med SOS hele vinteren igennem. Teamet forsøger således endnu engang at hale prisen for den bedste grønsvær i land sidst på sæsonen.

 

Hemmeligheden

Hemmeligheden bag et godt græstæppe er ifølge Beltman totalstyring. Man kan f.eks. forudsige græsfrøenes spiring ved hjælp af de såkaldte Growing Degree Days (graddage). Ved at følge temperaturerne nøje kan man således forudsige, hvornår SOS spirer. Vil du vide mere? Så klik her! Eftersåningen er også en del af totalstyringen. SOS er den ideelle blanding til eftersåning om vinteren. Når det gøres regelmæssigt, ligger der altid spirende frø i jorden.Klik her for at læse mere om SOS.

 

Superflot grønsvær

Takket være det gode arbejde, Beltman og hans team udfører, bliver Feyenoords bane måske endnu engang udråbt til æresdivisionens bedste. I hvert fald hvis man skal tro mellemstillingen i VVCE's (Vereiniging van Contractspelers) konkurrence om den bedste bane. RPR sikrede, at der hurtigt blev etableret et græstæppe, der er stærkt som stål. Og SOS sørger for, at det bevarer sit flotte udseende.

 

SOS SOS

Trænger jeres grønsvær også til at blive repareret? Hvad enten det drejer sig om målfeltet på et stadion, straffesparksfeltet i den lokale amatørklub eller fodboldbanen i dit boligkvarter, så vælg SOS nu!