Ny strategisk kontrakt vedrørende græsavl mellem partnere i Storbritannien

Ny strategisk kontrakt vedrørende græsavl mellem partnere i Storbritannien

 

Agri-Food and Biosciences Institute (AFBI), Agriculture and Rural Development (DARD) og Royal Barenbrug Group. 
 
Holland, 22. juli 2009         

Den nye, udvidede kontrakt for strategisk græsforædling, vil yderligere integrere AFBI og DARD forskningsprogrammet fra Loughgall, Nordirland, med Barenbrugs verdensomspændende forædlingsprogram, og dermed levere nye fodergræssorter.

Fremskridt
Barenbrug direktør Frank Barenbrug siger: “Da den oprindelige kontrakt blev underskrevet i 1991, var der kun én græssort, Moy, på det kommercielle marked, men siden er der udsendt et omfattende udbud på mere end 20 sorter, der topper på flere præstationslisterne. Fodergræssorterne forædlet af AFBI / DARD, har løbende sat nye standarder for græsmarkernes produktivitet gennem årene.”

Ændrende omstændigheder
Klimaændringer er en endnu større udfordring for græsforædlingsprogrammet. Frank Barenbrug priser FoU-programmet: “Vi har tillid til at vi sammen med AFBI og DARD er velforberedte på disse forandringer og kan fortsætte med at introducere top-præsterende materiale - ikke kun hvad angår tilpasning, men også god sygdomsresistens, velsmagenhed og fordøjelighed. 

 

-------

Firmaprofil
Royal Barenbrug Group:  Familieejet, verdensomspændende virksomhed med kerneaktiviteter inden for planteavl, græs- og frøproduktion og global markedsføring af græs og frø. Med 500 medarbejdere og 23 datterselskaber i 13 lande på fem kontinenter, har Barenbrug i mere end 100 år været et af de førende græsfrøfirmaer i verden.
 
Agri-Food and Biosciences Institute (AFBI): Førende leverandør af naturvidenskabelig forskning og service. Med deres unikke og brede skala af faciliteter og naturvidenskabelige kundskaber inden for agrikultur, dyrevelfærd, fødevarer, miljø, biovidenskab og økonomi, fører AFBI en lang række værdifulde projekter ud i livet for både den offentlige og private sektor.
 
Department of Agricultural and Rural Development (DARD): Departement til støtte af konkurrencedygtig udvikling af landbrugsfødevareindustrien, fiskeri- og skovbrugssektorerne inden for den nordirske økonomi, med hensyntagende til forbrugernes behov, dyrevelfærd og beskyttelse og forbedring af miljøet.
 
Royal Barenbrug Group har hovedsæde på Stationsstraat 40, 6679 AD, Oosterhout - Nijmegen, Holland. Telefon +31 243 488 100, e-mail info@barenbrug.com eller besøg www.barenbrug.com

 

 

For yderligere information kontakt venligst: 
Stefan van der Heijden, forskningsdirektør
Telefon: 024 3488104
E-mail: svdheijden@barenbrug.com