SOS vinder innovationspris

Barenbrug’s revolutionerende SOS-græs blanding, har vundet Demo-Dagen Sports Facillities Innovation-Prize. Prisen blev givet ved handelsmessen for sport, spil, fritid og offentlige grønne områder på Papendal messecenter. SOS ”hurtig-græs” er en løsning mod den alvorlige slitage som græsset på mange fodboldbaner udsættes for. SOS-græs holder sportsplæner grønne hele året rundt, uden bare pletter.

SOS står for Super Over Seeding og spirer meget hurtigt ved lave temperaturer, så det vokser også om vinteren! Denne hurtige fremspiring og vækst sørger for, at sportsplæner kan repareres på halv så lang tid som normalt. Græsset kan sås hele året rundt, hvilket øger antallet af spilletimer per bane betydeligt. Baneansvarlige der bruger SOS, angiver en stigning på 100 timer om året; en meget god løsning mod nedslidning af græsset, som opleves i større eller mindre grad på alle fodboldbaner. Udover fodboldbaner kan SOS også anvendes andre steder, såsom offentlige grønne områder, golfplæner og haver.

SOS overflødiggør brugen af kunstgræs
Hårdfør naturligt græs som det nye SOS, overflødiggør kunstgræs i de fleste tilfælde. Græs af topkvalitet hele året rundt er skønt for øjet, en velsignelse for fodbold og et bæredygtigt biologisk valg.
Størstedelen af spillerne foretrækker tilmed at spille på naturligt græs. For kort tid siden offentliggjorde et kendt hollandsk fodboldmagasin Voetbal International, en undersøgelse, hvori 28 hollandske æres- og første divisionsbaner vurderedes. På anmodning af den hollandske forening for professionelle fodboldspillere har alle holdanførere fra klubber der deltager i 2008-2009 sæsonen, vurderet kvaliteten af udebanerne. Top 5 af dem der scorede mest var PSV-, Feyenoord-, AZ-, Ajax- og Heerenveen-banerne. Alle fem blev sået med Barenbrug græs!

Endnu en gang innovationsprisen
”Barenbrugs investering i græsforædling sætter fart i udviklinger af græssorter”, forklarer Jan van der Boom, produktchef hos Barenbrug. ”Innovationsprisen er endnu en appelsin i vores turban.” Barenbrug vandt også innovationsprisen i 2003 med et spektakulært nyt græskoncept kaldet Shadow. Og i 2005 gik prisen for den bedste innovation de sidste 15 år, endnu en gang til Barenbrugs unikke Shadow-græs.