HEADER_SOS_DK-500-2024!

Den hurtigste etablering ved lave temperaturer

SOS® giver den hurtigste etablering ved lave temperaturer med den nyeste generation af italiensk rajgræs. Eftersåningsblandingen SOS® er i de seneste år blevet kendt for en ekstremt hurtig etablering ved lave jordtemperaturer (4 °C). Det betyder, at græstæppet forbliver tæt hele året rundt.

Etablering af SOS

SOS® er løsningen, som begrænser den tabte spilletid. Hvis der eftersås med SOS® på det rigtige tidspunkt allerede sidst på vinteren sikres en plæne af høj kvalitet. Eftersåning med SOS® garanterer et græsdække på mindst 60 % inden for en måned. Det er 18 dage hurtigere end med blandinger, der indeholder alm. rajgræs.

 

Diagrammet til højre viser, hvor hurtigt SOS® etableres og regenereres ved eftersåning i januar ved en temperatur på 4 °C. Allerede en måned senere er græsdækket mere end 60 %.

Begræns den tabte spilletid

På de boldbaner, hvor der spilles mest intensivt, slides græsset mest i de våde perioder om efteråret. I værste fald er banerne nedslidt, allerede før vinteren sætter ind. Det betyder, at klubberne må improvisere for at finde plads på gode baner som derefter også bliver helt nedslidt. Det er netop her, SOS® har sin spidskompetence.

 

Så uanset om det drejer sig om målfeltet på et fodboldstadion, det grønne område i forstaden, hvor børnene spiller fodbold, eller fodboldbanen i den lokale idrætsforening, er SOS® den ideelle løsning til vintermånederne.

Fordele ved SOS sammenlignet med tetraploide rajgræsser

Tetraploide alm. rajgræsser anses på markedet ofte som et godt alternativ til SOS® på boldbaner. Tetraploide græsser vokser generelt hurtigt, men laboratorieundersøgelser viser, at SOS® har en højere kvalitet, og at etableringshastigheden er bedre (allerede ved 4 °C).

 

Tetraploide rajgræsser kan ikke måle sig med italienske rajgræsser, når det handler om vækst eller etablering ved lave jordtemperaturer. De sorter, der fås i dag, har kun få fordele i forhold til rekreationsgræsser, når det handler om slidstyrke.

 

De nuværende tetraploide sorter sælges som alternativer til SOS® til rekreative områder og har i den seneste tid syntes at give gode resultater ved fornyelse og eftersåning af boldbaner på forskellige tider af året, især uden for vækstsæsonen.

 

Tetraploide græsser vokser generelt hurtigt, men har hverken evnen til at spire ved en temperatur på kun 4 °C eller den hurtige etablering, som SOS® har. Det fremgår af laboratorieundersøgelser.

 

Omfattende undersøgelser foretaget af organisationer som STRI dokumenterer, at tetraploide græsser som permanent løsning kun har få fordele. Det skyldes en ringe græsbundstæthed og en lav slidstyrke.

SOS - Super Over Seeding

Hovedbestanddelen i vores SOS®-blanding er en hurtigtetablerende sort (Lolium multiflorum westerwoldicum) med egenskaber som sports- og rekreationsgræs. Det er en enårig rajgræs af tredje generation med sports- og plæneegenskaber. SOS® har allerede bevist, at den giver gode resultater på boldbaner.

 

Komponenten i SOS® giver en hurtig løsning intet på markedet spirer eller vokser hurtigere ved lave temperaturer. Alm. rajgræs som f.eks. Barminton indgår permanent i SOS®-blandingen, som allerede har bevist sit værd i England og Skotland.

 

Se testene!

SOS® positive egenskaber er ikke gået ubemærket hen, og en række virksomheder har forsøgt at eftergøre vores succes. For at imødegå dette har Barenbrug Research foretaget et spiringsforsøg under laboratorieforhold for at finde svar på spørgsmålet, om tetraploide rajgræssers spireevne er højere end hos SOS®.

 

Efter 21 dage var resultaterne tydelige: Enårig rajgræs etablerer sig meget hurtigere end tetraploide sorter under kolde betingelser.

SOS

SOS® spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

SOS® spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

SOS® spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

tilbage