Reparer tørkeskader på plæner

De seneste måneder har været usædvanlig tørre. Græsset har skiftet farve fra grønt til gult og fra gult til brunt. Er der mon stadig liv i dit græs? Hvad skal du gøre for igen at få et smukt, grønt græstæppe, og hvilke farer lurer der? Disse spørgsmål får du svar på i denne "førstehjælpskasse" fra Barenbrug. Med denne trinvise køreplan får du et sundt og vitalt græstæppe igen på ingen tid!

Lav først en førstehjælpstest!

Før du fortsætter, skal du først udføre "førstehjælp ved tørkeskade"-testen. Læs herefter, hvordan du kan reparere din golfbane på ingen tid.

Reparer tørkeskader på plæner

Med vores trinvise køreplan får du et sundt og vitalt græstæppe igen på ingen tid!

 

1.Sørg for, at alle døde græsplanter og eventuelt filt fjernes, ved at vertikalskære græstæppet og fjerne det døde materiale.

 

2. Prik små huller i jorden, så der kan komme luft og vand ned.

 

3. Vælg den rigtige græsblanding til såning

Der findes mange forskellige græsblandinger til plæner – og en optimal løsning til enhver situation. Men det er ikke alle græsblandinger, der egner sig til hurtig reparation af et græstæppe. Desuden ligger ukrudtet på lur! Der er masser af ukrudtsfrø i jorden, som kan fylde de bare pletter ud med lynets hast. Også enårig rapgræs indtager hurtigt den ledige plads, hvilket resulterer i et svagt græstæppe. Derfor er det helt afgørende at vælge en blanding med hurtig spiring og etablering, så du giver den uønskede invasion kamp til stregen. Den blanding, som er bredest anvendelig og samtidig lynhurtigt sikrer et smukt og tæt græstæppe, er Bar Power RPR.

 

4. Efterså græsplænen med Bar Power RPR, så der dannes et nyt og stærkt græstæppe med ønskede græsarter.

tilbage