Reparer tørkeskader på plæner

De seneste måneder har været usædvanlig tørre. Græsset har skiftet farve fra grønt til gult og fra gult til brunt. Er der mon stadig liv i dit græs? Hvad skal du gøre for igen at få et smukt, grønt græstæppe, og hvilke farer lurer der? Disse spørgsmål får du svar på i denne "førstehjælpskasse" fra Barenbrug. Med denne trinvise køreplan får du et sundt og vitalt græstæppe igen på ingen tid!

Lav først en førstehjælpstest!

Før du fortsætter, skal du først udføre "førstehjælp ved tørkeskade"-testen. Læs herefter, hvordan du kan reparere din golfbane på ingen tid.

Reparer tørkeskader på plæner

Med vores trinvise køreplan får du et sundt og vitalt græstæppe igen på ingen tid!

 

1.Sørg for, at alle døde græsplanter og eventuelt filt fjernes, ved at vertikalskære græstæppet og fjerne det døde materiale.

 

2. Prik små huller i jorden, så der kan komme luft og vand ned.

 

3a. Vælg den rigtige græsblanding: Vandafvisende jord og/eller bedre forberedelse til fremtidige ekstreme forhold

Viser førstehjælpstesten, at din jord er blevet vandafvisende? Eller er du blevet træt af at reparere på din græsplæne hvert år? Eller vælger du at omlægge din græsplæne helt fra bunden? Så skal du vælge græsblandingen Resilient Blue® Lawn. Denne blanding indeholder den specielle frøbehandling Yellow Jacket Water Manager, som eliminerer de vandafvisende egenskaber og hjælper de unge, sårbare planter igennem de første stressfyldte uger. Blandingen er desuden specialudviklet til ekstreme forhold såsom kvælende varme, knastørre somre og kraftige regnskyl. Resilient Blue® Lawn lader sig ikke slå ud af ekstreme stressperioder, men tager kampen op!

3b. Vælg den rigtige græsblanding: Ingen vandafvisende jord og et hurtigt resultat

Er jorden god til at absorbere vand? Så findes der mange græsblandinger til plæner. Til hvert enkelt scenarie findes der en optimal løsning. Det er dog ikke alle græsblandinger, der egner sig til hurtig reparation af et græstæppe. Desuden ligger ukrudtet på lur! Jorden indeholder masser af ukrudtsfrø, som nu vil udfylde de bare pletter med lynets hast. Også enårig rapgræs indtager hurtigt den ledige plads, hvilket resulterer i et svagt græstæppe. Nu er det derfor afgørende at vælge en blanding med hurtig spiring og etablering, så denne uønskede invasion får kamp til stregen. Den mest alsidige blanding, som samtidig sikrer et smukt og tæt græstæppe i en rasende fart, er Bar Power RPR®.

4. Efterså græsarealet med de ønskede græsfrø, så der dannes et nyt, stærkt græstæppe med de ønskede arter.

tilbage