HEADER_SOS_DK-500-2024!

Visuelt attraktive boldbaner med SOS

Når fodboldsupporterne sætter sig til rette på stadion eller tænder for fjernsynet, er grønsværen det første, de lægger mærke til. En dårlig bane bliver straks opfattet som en ulempe, der fører til ringere præstationer. Især i de kolde måneder er banerne hårdt ramt. De behøver imidlertid ikke blive ødelagt på grund af dårlige vejrforhold. Med SOS® kan der også eftersås i de kolde måneder. Blandingen spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.  

Farveforskelle undgås

Eftersåning med de forkerte græssorter kan give farveforskelle, hvilket ikke pynter på grønsværen. På mange boldbaner kan der også ses farveforskelle på grund af enårig rapgræs, der har fået lov at etablere sig. Ukrudtet spirer meget hurtigt og kan ved første øjekast se flot og grønt ud, men ved ugunstige vejrforhold bliver græsplanterne syge og giver grimme eller bare pletter på banen.

 

Løsningen er eftersåning med SOS®. Når græsset eftersås med SOS®, får det en flottere farve og spirer samtidig hurtigere. I modsætning til mange andre græssorter er SOS® i stand til at bekæmpe enårig rapgræs. SOS® hurtige spiring betyder, at enårig rapgræs stort set ikke får en chance for at etablere sig.

 

Klik her for at læse mere om enårig rapgræs 

Vigtigt at efterså om efteråret

Med en forkert management etablerer enårig rapgræs sig overalt, og hvis forholdene (mængden af fugt) er gunstige for planten, titter den frem på boldbanerne. Efteråret er typisk en periode, hvor enårig rapgræs endnu engang forsøger at holde stand og etablere sig i græstæppet, lige før vinterkulden sætter ind. Det er endnu nemmere for den, hvis grønsværen har bare pletter, som giver den plads til at etablere sig. Derfor er det altafgørende at efterså med RPR® eller SOS®. I så fald kan græstæppet også gå vinteren i møde med en flot og tæt tørv, og risikoen for enårig rapgræs mindskes i det tidlige forår.

 

Få bugt med enårig rapgræs

Juli måned er oftest varm og solrig, mens august kan være køligere og våd. Det giver enårig rapgræs lejlighed til at etablere sig mange steder. Mange boldbaner får derfor en dårlig start på sæsonen. Er der meget enårig rapgræs, resulterer det i masser af bare pletter halvvejs inde i sæsonen som igen fyldes med ny enårig rapgræs. For at bryde denne cyklus anbefales det at efterså regelmæssigt. Det kan af flere grunde være vanskeligt at afgøre, hvornår eftersåningen skal finde sted, men det et vigtigt at være opmærksom på, hvornår enårig rapgræs blomstrer. Under blomstringen dannes der nye frø, og her er risikoen for spredning af den uønskede græsart på sit højeste.

SOS

SOS® spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

SOS® spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

SOS® spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

tilbage