Header-RPR-golf-2024!

RPR® Lawn

Ultrastærkt og selvreparerende græs

  • Stærkt som stål.
  • Høj slidstyrke.
  • Hurtig genvækst.
  • Hurtig reparation
  • Hårdt og let
  • Leg og sport
  • Tør og stærk
  • Skygge og sol
  • Tæt og selvforsynende
  • Biodiversitet

Med RPR®-teknologi

RPR® er en selvhelende alm. rajgræs, der breder sig ved hjælp af overjordiske sideskud. Det gør den mange gange stærkere end andre typer alm. rajgræs, uden at det går ud over den hurtige vækst. Resultatet er en selvhelende alm. rajgræs med en god slidstyrke og en høj visuel kvalitet, som gør den velegnet til plæner, parker og grønne områder. RPR® har allerede vist sit værd på fodbold- og golfbaner.

 

Få mere at vide om RPR®-teknologi på www.barenbrug.dk/rpr

 

Hurtig og stærk

RPR® Lawn er den første type græs, der forener styrke og hurtig vækst. Nu er det slut med at vente en evighed på, at din plæne er stærk nok til at kunne betrædes. Græstæppet bliver hurtigt tæt nok til at kunne tåle intensiv brug. Normalt bruger man engrapgræs til at sikre græssets styrke og kombinerer den med alm. rajgræs for at fremme en hurtig etablering. Det giver en blanding, som spirer og etablerer sig meget hurtigt, men blandingens slidstyrke lader en del tilbage at ønske. RPR® Lawn forener hurtig vækst og styrke, så der sikres en høj slidstyrke.

 

Selvhelende

RPR® breder sig ved hjælp af overjordiske sideskud, der danner en form for net i græsbunden, så de enkelte planter bliver indbyrdes forbundet. Det gør din plæne stærk som stål og mindsker risikoen for, at græsset sparkes løs, og at plænen får skader. Og skulle græsset alligevel lide skade, reparerer det hurtigt sig selv takket være RPR® selvhelende egenskaber.

Mange anvendelsesmuligheder

RPR® Lawn kan anvendes til mange formål, f.eks. plæner, fodboldbaner eller parker, og er desuden meget velegnet til stærkt trafikerede steder. Ud over en stor styrke er det naturligvis også vigtigt, at græsset har en høj prydværdi – og det er endnu en positiv egenskab ved RPR® Lawn. Resultatet er et hurtigtetablerende, stærkt og flot græstæppe. RPR® Lawn trives i mange forskellige typer jord, hvilket er en stor fordel for f.eks. den professionelle gartner.

 

Til ny- og eftersåning

Det er meget vigtigt med en bæredygtig brug af græsfrø. RPR® Lawn kan anvendes både til ny- og eftersåning. Det betyder, at du sparer penge, fordi du kun behøver købe én blanding. Med mange gængse græsblandinger skal du vente helt til maj, mens RPR® Lawn kan sås allerede i marts. Det er vigtigt at efterså for at bevare et græstæppe i høj kvalitet. Hvis du bruger en anden græsblanding til eftersåning, risikerer du, at plænen får farveforskelle. Da RPR® Lawn kan bruges til både ny- og eftersåning, har du en flot, grøn plæne i topkvalitet hele året rundt.

 

 

Høj sygdomsresistens

RPR® Lawn består af finbladet alm. rajgræs, RPR®-teknologi, rødsvingel samt rødsvingel med fine udløbere. Denne stærke blanding giver et tæt græstæppe med en høj sygdomsresistens takket være rødsvinglen.

 

Mindre ukrudt

Med sine overjordiske sideskud danner RPR® Lawn en meget tæt græsbund, hvor ukrudt og uønskede græsarter stort set ikke har en chance for at etablere sig. RPR® Lawn's kombination af styrke og hurtig vækst er en stor fordel i kampen mod ukrudt og uønskede græsarter. Enårig rapgræs kan ødelægge en græsplæne fuldstændigt. Har den først etableret sig, er den meget svær at komme af med igen. Den kan se nok så flot og grøn ud, men kan beskadige hele plænen. RPR® Lawn kan bekæmpe enårig rapgræs.

 

Få mere at vide om enårig rapgræs på www.barenbrug.dk/poa-annua

Hurtig udvikling af et tæt græstæppe

Den type alm. rajgræs, der findes i RPR® Lawn, etablerer sig meget hurtigt, mens rødsvingel sikrer en meget tæt græsbund. Græsplanterne spirer lynhurtigt efter udsåningen og danner et tæt tæppe med en høj slidstyrke.

 

RPR® – en video, der vil BLÆSE DIG OMKULD
Specifikationer
Etableringshastighed:
Hurtig
Kvælstofbehov:
Høj
Væksthastighed:
Hurtig
Udsædsmængde pr. 100 m²
2-3kg
Udsædsmængde pr. m²
20-30g
Klippehøjde
20-40mm
Emballage
1, 5kg
Sådybde
5-10mm
Højere slidtolerance
Højere tørketolerance
Hurtigere etablering
Velegnet til skygge
Mere finbladet
Kræver mindre vedligeholdelse
Kræver mindre gødning
Højere sygdomstolerance
Selvreparerende
Spirer ved lav temperatur
Hurtigere spiring
Større vinterhårdførhed
Tidlig vækst i foråret