De bedste tips til reparation af græsset på din hestefold

Græsset på en hestefold har ofte hårde vilkår. Derfor kan det være yderst fordelagtigt at give græsset en håndsrækning. September måned er et fremragende tidspunkt at efterså din hestefold på. Derved får dine heste glæde af en fold med lækkert og frisk grønt græs i de kommende år.

Årlig vedligeholdelse forlænger foldens levetid

Vil du have en fold med et tæt og solidt græstæppe, kommer du ikke uden om et årligt serviceeftersyn. Med eftersåning undgår du, at dårlige græsser eller ukrudt spreder sig og udfylder de bare pletter. Dårlige græsser har korte rødder, hvilket betyder, at de hurtigt tørrer ud. Desuden indeholder disse græsarter ingen struktur og ingen af næringsstoffer, heste har brug for.

Tips til reparation af græsset på din hestefold

  • Klip græsset kort, eller lad dine heste græsset det af, før du eftersår. Så får de nye frø bedre kontakt med jorden.
  • Hvis der er meget ukrudt eller dårligt græs på folden, anbefales det, at disse først fjernes med en strigle. Det er nemmest efter en tør periode. Vil du bekæmpe ukrudt med et plantebeskyttelsesmiddel, skal du gøre det, inden du eftersår.
  • Fjern det løse plantemateriale med rive og opsamlervogn efter strigling.
  • På mindre arealer kan såningen sagtens foretages ved håndkraft. Fordel græsfrøene jævnt over jorden. Riv jorden let op, hvorefter den trampes eller tromles flad. Til større arealer er det bedst at så med en særlig eftersåningsmaskine. Spørg din lokale maskinstation.
  • Til en fold med mange bare pletter anbefales det at bruge 40 kg HorseMaster pr. hektar. Har området kun få bare pletter, kan du nøjes med 25 kg Horse Master pr. hektar. Vælg altid HorseMaster til en hestefold i stedet for græs, som er beregnet til kvæg.
  • Giv de unge kimplanter en chance for at spire 2-3 uger efter eftersåningen ved at lade folden afgræsse eller klippe den let. Det giver kimplanterne mere lys, så de kan konkurrere med de ældre græsplanter. Kør ikke gylle ud i denne periode.

Omlægning ved store skader på hestefolden

Hvis græstæppet på din hestefold er i meget dårlig stand, kan du overveje omlægning. Det giver mening, hvis mere end 20% af folden består af bare pletter, dårlige græsser eller ukrudt. Læs mere om omlægning af græsmarker.

Kan købes her

Du kan bestille Horse Master hos en af vores forhandlere.

tilbage