Bar Power RPR®

Ultrastærkt og selvreparerende græs

  • Stærkt som stål.
  • Høj slidstyrke.
  • Hurtig genvækst. 
  • Plæner og grønne arealer
  • Vejrabatter
  • Lufthavne

Med RPR®-teknologi

RPR® er en selvhelende alm. rajgræs, der breder sig ved hjælp af overjordiske sideskud. Det gør den mange gange stærkere end andre typer alm. rajgræs, uden at det går ud over den hurtige vækst. Resultatet er en selvhelende alm. rajgræs med en god slidstyrke og en høj visuel kvalitet, som gør den velegnet til plæner, parker og grønne områder. RPR® har allerede vist sit værd på fodbold- og golfbaner.

 

Få mere at vide om RPR®-teknologi på www.barenbrug.dk/rpr

 

Hurtig og stærk

Bar Power RPR® er den første type græs, der forener styrke og hurtig vækst. Nu er det slut med at vente en evighed på, at din plæne er stærk nok til at kunne betrædes. Græstæppet bliver hurtigt tæt nok til at kunne tåle intensiv brug. Normalt bruger man engrapgræs til at sikre græssets styrke og kombinerer den med alm. rajgræs for at fremme en hurtig etablering. Det giver en blanding, som spirer og etablerer sig meget hurtigt, men blandingens slidstyrke lader en del tilbage at ønske. Bar Power RPR® forener hurtig vækst og styrke, så der sikres en høj slidstyrke.

 

Selvhelende

RPR® breder sig ved hjælp af overjordiske sideskud, der danner en form for net i græsbunden, så de enkelte planter bliver indbyrdes forbundet. Det gør din plæne stærk som stål og mindsker risikoen for, at græsset sparkes løs, og at plænen får skader. Og skulle græsset alligevel lide skade, reparerer det hurtigt sig selv takket være RPR® selvhelende egenskaber.

Mange anvendelsesmuligheder

Bar Power RPR® kan anvendes til mange formål, f.eks. plæner, fodboldbaner eller parker, og er desuden meget velegnet til stærkt trafikerede steder. Ud over en stor styrke er det naturligvis også vigtigt, at græsset har en høj prydværdi – og det er endnu en positiv egenskab ved Bar Power RPR®. Resultatet er et hurtigtetablerende, stærkt og flot græstæppe. Bar Power RPR® trives i mange forskellige typer jord, hvilket er en stor fordel for f.eks. den professionelle gartner.

 

Til ny- og eftersåning

Det er meget vigtigt med en bæredygtig brug af græsfrø. Bar Power RPR® kan anvendes både til ny- og eftersåning. Det betyder, at du sparer penge, fordi du kun behøver købe én blanding. Med mange gængse græsblandinger skal du vente helt til maj, mens Bar Power RPR® kan sås allerede i marts. Det er vigtigt at efterså for at bevare et græstæppe i høj kvalitet. Hvis du bruger en anden græsblanding til eftersåning, risikerer du, at plænen får farveforskelle. Da Bar Power RPR® kan bruges til både ny- og eftersåning, har du en flot, grøn plæne i topkvalitet hele året rundt.

 

 

Høj sygdomsresistens

Bar Power RPR® består af finbladet alm. rajgræs, RPR®-teknologi, rødsvingel samt rødsvingel med fine udløbere. Denne stærke blanding giver et tæt græstæppe med en høj sygdomsresistens takket være rødsvinglen.

 

Mindre ukrudt

Med sine overjordiske sideskud danner Bar Power RPR® en meget tæt græsbund, hvor ukrudt og uønskede græsarter stort set ikke har en chance for at etablere sig. Bar Power RPR®'s kombination af styrke og hurtig vækst er en stor fordel i kampen mod ukrudt og uønskede græsarter. Enårig rapgræs kan ødelægge en græsplæne fuldstændigt. Har den først etableret sig, er den meget svær at komme af med igen. Den kan se nok så flot og grøn ud, men kan beskadige hele plænen. Bar Power RPR® kan bekæmpe enårig rapgræs.

 

Få mere at vide om enårig rapgræs på www.barenbrug.dk/poa-annua

Hurtig udvikling af et tæt græstæppe

Den type alm. rajgræs, der findes i Bar Power RPR®, etablerer sig meget hurtigt, mens rødsvingel sikrer en meget tæt græsbund. Græsplanterne spirer lynhurtigt efter udsåningen og danner et tæt tæppe med en høj slidstyrke.

 

RPR® – en video, der vil BLÆSE DIG OMKULD
Sammensætning
Species
30%
Alm. Rajgræs - RPR® Technology
30%
Alm. rajgræs
20%
Rødsvingel uden udløbere
10%
Rødsvingel med lange udløbere
10%
Engrapgraes
Specifikationer
Etableringshastighed
Hurtig
Kvælstofbehov
Høj
Væksthastighed
Hurtig
Udsædsmængde pr. 100 m²
2-3kg
Udsædsmængde pr. m²
20-30g
Klippehøjde
20-40mm
Emballage
15kg
Sådybde
5-10mm
Højere slidtolerance
Højere tørketolerance
Hurtigere etablering
Velegnet til skygge
Mere finbladet
Kræver mindre vedligeholdelse
Kræver mindre gødning
Højere sygdomstolerance
Selvreparerende
Spirer ved lav temperatur
Hurtigere spiring
Større vinterhårdførhed
Tidlig vækst i foråret
Grønne arealer

Græs er en vigtig bestanddel i vores liv. Man finder det overalt i haver og parker. Den praktiske anvendelse er vigtig, men det er dets æstetiske tiltrækningskraft og dets evne til at rense luft og vand ligeledes. Med en omhyggeligt udvalgt græsfrøblanding kan du have glæde af din plæne i mange år!

Græs er en vigtig bestanddel i vores liv. Man finder det overalt i haver og parker. Den praktiske anvendelse er vigtig, men det er dets æstetiske tiltrækningskraft og dets evne til at rense luft og vand ligeledes. Med en omhyggeligt udvalgt græsfrøblanding kan du have glæde af...

Græs er en vigtig bestanddel i vores liv. Man finder det overalt i haver og parker. Den praktiske anvendelse er vigtig, men det er dets æstetiske tiltrækningskraft og dets evne til at rense luft og vand ligeledes. Med en omhyggeligt udvalgt græsfrøblanding kan du have glæde af din plæne i mange år!

Køb hos LINDS
Mere