HEADER_RPR-DK-1900x700-2024!

Plæner, der er stærke som stål

Plæner, der er stærke som stål og ser godt ud, er enhver professionel gartners drøm. Hvis græsplænen er grim, går det ud over hele havens udseende. Den revolutionerende Bar Power RPR® giver dig en flot, grøn plæne, der er virkelig slidstærk. Denne blanding er oprindelig udviklet til professionelle gartnere. Den kan bruges til mange formål og forskellige typer jord.

UEFA er meget tilfredse med resultatet. Græstæppet er skabt ved brug af Barenbrugs RPR®-teknologi.

John Hendriks og Gerdien Vloet
Hendriks Graszoden B.V.

Overjordiske sideskud

RPR® breder sig ved at danne et naturligt netværk af vandrette, overjordiske sideskud – en form for net i græsbunden. På den måde danner Bar Power RPR® en plæne med en fortræffelig slidstyrke – en plæne, der er stærk som stål. I stedet for individuelle græsplanter, som ses hos traditionel alm. rajgræs, er alle Bar Power RPR®-planter indbyrdes forbundet og samtidig forbundet med jorden. Risikoen for, at græsset på en RPR®-plæne bliver slået løs eller på anden måde beskadiget, er meget mindre. Og skulle der alligevel opstå en skade, vil Bar Power RPR®'s selvhelende egenskaber omgående sætte ind.

 

Klik her for at få mere at vide om overjordiske sideskud eller RPR®.

Tæt græstæppe

Bare pletter får enhver plæne til at se kedelig ud. Det risikerer du ikke med Bar Power RPR®. De enkelte græsplanter er indbyrdes forbundet, hvilket giver en plæne, der er stærk som stål og fri for bare pletter. Et andet problem, der ofte kan påvirke en græsplæne, er ukrudtsvækst. Hvis ukrudtet får lov at formere sig, kan det hurtigt overtage en hel græsplæne. Fordi Bar Power RPR® spirer så hurtigt og danner så tæt et græstæppe, har ukrudtet stort set ikke en chance for at etablere sig.

 

Misfarvning med uønskede græsarter

Ukrudt eller græsarter som enårig rapgræs kan ødelægge en pæne fuldstændig. Har de først etableret sig, er de ikke til at slippe af med igen. Mange græsarter er dømt til at tabe kampen mod dem, fordi de ikke etablerer sig hurtigt nok og ikke danner et tæt græstæppe. En af de mest almindelige ukrudtstyper er enårig rapgræs. Denne hurtigtspirende græsart findes i mange plæner. Men Bar Power RPR® er endnu hurtigere, hvilket væsentligt minimerer risikoen for, at enårig rapgræs etablerer sig. Resultatet er en plæne, der er stærk som stål.

 

Klik her for at få mere at vide om enårig rapgræs.

 

Nogle ting skal man se med sine egne øjne, før man tror dem. Krybende alm. rajgræs var en af dem – men nu hvor jeg har set RPR®, er jeg overbevist!

Andy Newell – chef for plænegræsbiologi
STRI

Græstæppe i det tidlige forår og sene efterår

Bar Power RPR® kan sås allerede i marts. Med gængse græsblandinger skal du vente helt indtil maj. Du kan således så to måneder tidligere og få glæde af en flot plæne, der er stærk som stål, endnu tidligere på året. Eftersåning er vigtigt for at bevare en plæne i god stand. Med gængse græsblandinger kan du efterså din plæne indtil september. Med Bar Power RPR® kan du fortsat gøre det en hel måned længere. Du vil med andre ord få glæde af en flot, ekstremt stærk plæne i hele tre måneder ekstra. En stor fordel ved Bar Power RPR® er, at den kan anvendes både til ny- og eftersåning. Du behøver derfor kun købe én blanding, og der er ingen risiko for farveforskelle, fordi du fortsætter med den samme blanding.

 

Hvis der er en god korrelation mellem din jord og din gødskningsstrategi, etablerer RPR® sig imponerende hurtigt, så du kan spare masser af tid sammenlignet med andre græsarter.

Michel Poncelet
verdensberømt sportsbanekonsulent
RPR

RPR® står for Regenerating Perennial Ryegrass – selvhelende alm. rajgræs. Den breder sig ved hjælp af vandrette, overjordiske sideskud og er stærk som stål.

RPR® står for Regenerating Perennial Ryegrass – selvhelende alm. rajgræs. Den breder sig ved hjælp af vandrette, overjordiske sideskud og er stærk som stål.

RPR® står for Regenerating Perennial Ryegrass – selvhelende alm. rajgræs. Den breder sig ved hjælp af vandrette, overjordiske sideskud og er stærk som stål.

tilbage