SOS Cool Season redder stadion i Alaska

Ian Fulp - Direktør for Parker og Fritid i byen Kodiak - bruger SOS Cool Season til at redde sit stadion i Alaska.

SOS reddede stadion i Kodiak, Alaska. Da det viste sig at den oprindelige græsfrøblanding ikke klarede sig godt, kom SOS til undsætning! Med temperaturer ned til 6 grader, skulle frøene spire under vanskelige forhold, men på trods af dette, var SOS alligevel i stand til at hjælpe med reetablering af dette stadion i løbet af nogle få uger.

De kommunale myndigheder i Kodiak, Alaska eftersåede deres stadion d. 17. juni 2008. Banen blev oprindeligt tilsået med en blanding af Engrapgræs og en sort af Rødsvingel (Arctared) specielt egnet til forholdene i Alaska. De rensede jorden for sten efter tilsåning, idet man håbede at dette ville blande frøene med vækstlaget. Ved at gøre dette kom de af med stenene, men også en del af græsfrøene. Dette resulterede i en meget dårlig bane til sæsonstart.
 
Ian Fulp - som er chef for Parker og Fritid i Kodiak - havde brug for en hurtig løsning. Den miserabelt udseende bane, skulle i brug primo september (Foto 1). Fulp kontaktede Barenbrug og bestilte SOS til eftersåning. Frøene blev leveret, og d. 17. august blev banen eftersået med 40 gram SOS frøblanding pr. m². Den 16. september – knap en måned senere - kunne resultatet ses, og banen var klar til at spille på (Foto 2).

Alle var meget tilfredse med resultatet: et tæt græstæppe med en pragtfuld mellemgrøn farve, som stod godt til det tilbageværende Engrapgræs. ”Vi var i særdeleshed meget godt tilfredse med at vi var i stand til at udføre dette arbejde så sent på året, hvor temperaturerne ligger mellem 6 og 10 grader” udtalte Fulp.
 
SOS består primært af Rajgræsser der etablerer sig hurtigt, og som har en god slidtolerance. Navnet siger det hele: Super Over Seeding. SOS hjælper de baneansvarlige med at reetablere deres sportsbaner. SOS kan spire ved lavere temperaturer end traditionelle blandinger til eftersåning, og SOS spirer tilmed hurtigere. Hen over sæsonen er SOS et oplagt produkt til eftersåning, som vil hjælpe med til at holde banen i god stand mellem kampene.