Stensballegaard

Stensballegaard Golf som er 27 huller (plus en par 3 bane bestående af 6 huller) smukt beliggende ved Horsens Fjord, er den seneste i rækken af baner anlagt med græs fra Barenbrug. Fra arkitektens side (von Hagge, Smelek and Baril, Texas, USA) har oplægget været, at banen skulle udformes som en integreret del af den smukke natur, hvor banen er beliggende.

 

Dette har man eksempelvis opnået ved at anlægge store områder med uklippet rough, som er med til at give en flot visuel effekt, når man lader blikket vandre hen over de ca. 130 hektar jord, som ligger helt ned til fjorden.

Udvælgelsen af de rette frøblandinger til greens, tees, fairways og rough, er foregået i tæt dialog mellem bygherre, arkitekt og SEMENCO som leverandør af græsfrøene fra Barenbrug. Fokus har været rettet mod at sammensætte blandinger, der i både udseende og kvalitet, lever op til den høje standard som er en del af filosofien bag hele anlægget.

 

Gennem hele processen har såvel bygherre, arkitekt som entreprenør udtrykt tilfredshed med de valgte frøblandinger, i forhold til fremspiring, etablering og det færdige resultat. Rødsvingel er den fremherskende græsart, fairways, tees og semirough er sået med de fem sorter Barcrown, Barpearl, Barmalia, Barswing og Barbirdie, mens greens er sået med en blanding af nogle af de nævnte sorter af Rødsvingler og Alm. Hvene (BARKING og BARDOT).

Stensballegaard Golf åbnede de første 9 huller i efteråret 2008 (Elbæk Sløjfen), i foråret 2009 åbnes yderligere 9 huller (Guldbjerg Sløjfen), såvel som det meget flotte klubhus, hvorfra der er en storslået udsigt over banen og fjorden. Den sidste 9-huls sløjfe (Brakør) forventes åbnet september 2009.