EM i fodbold 2020 bliver spillet på verdens nyeste græsteknologier!

Nu sker det endelig: Det er blevet tid til EM i fodbold! Og med et helt unikt setup. 24 lande skal dyste mod hinanden i 11 forskellige spillebyer fordelt over hele Europa. 11 forskellige lande med hver deres klimamæssige udfordringer. Det kræver skræddersyede løsninger!, og til disse ofte ekstreme situationer er valget faldet på græsteknologierne fra Barenbrug. 

Verdens nyeste græsteknologi, Resilient Blue®, på banerne fra Hendriks Rullegræs

Firmaet Hendriks Graszoden i den hollandske by Heythuysen har i årevis leveret græs til de store stadions i Europa. Også ved EM 2021 bliver der spillet på græs leveret af Hendriks. Verdens nyeste græsteknologi - Resilient Blue® - udgør grundlaget for mange af de baner, Hendriks har leveret. Gerdien Vloet fra Hendriks udtaler: "De seneste somre har gjort det klart for os, at vi i stigende grad vil få med ekstreme situationer at gøre i fremtiden. Især hvis der også skal leveres hybridkonstruktioner med en meget sandholdig opbygning, kan der ikke opretholdes en buffer af vand og næringsstoffer. Det kræver alternative løsninger, for vi vil til enhver tid kunne levere et græstæppe med masser af “saft og kraft”." Hendriks har valgt græsteknologien Resilient Blue® for at sikre, at græsset kan modstå de “tæsk”, det får af varmen og tørken, og klare alle ekstremerne med høj modstandskraft. Så kan der til enhver tid leveres en grønsvær med en høj slidstyrke og sygdomstolerans. Gerdien Vloet: "Med den sikkerhed, vi har i Resilient Blue®, kan vi når som helst levere et perfekt græstæppe, som tåler intensiv spilleaktivitet og har en flot dybgrøn farve."

Med den sikkerhed, vi har i Resilient Blue®, kan vi når som helst levere et perfekt græstæppe, som tåler intensiv spilleaktivitet og har en flot dybgrøn farve.

Gerdien Vloet
Hendriks graszoden

Næste generation bermudagræs: Monaco på sydeuropæiske stadioner

I Sydeuropa er forholdene meget forskellige, og groundsmen har et middelhavsklima at arbejde under. Det betyder ekstremt varme og tørre somre. Her overlever det såkaldte “Cool season grass”, der bruges i resten af ​​Europa ikke sommeren. Stadions i Sydeuropa har derfor valgt den nyeste generation af Monaco bermudagræs: en “Warm season græs” af topkvalitet med en meget høj slidstyrke. Monaco-bermudagræs er i højt tempo ved at indtage det sydeuropæiske marked, og mange greenkeepere og groundsmen er ved at få øjnene op for fordelene ved denne eksklusive sort fra Barenbrug.  Frøbehandlingsteknologien Yellow Jacket Water Manager, der som standard anvendes på Monaco-græsfrøene, sikrer desuden en problemfri start for græsset under de varme forhold.

Verdens stærkeste græs: RPR® til bundsolide baner

Naturligvis vil RPR® græs-teknologien igen blive brugt i udstrakt grad på stadions og træningsbanerne under EM 2021. Arena Na Inională i Bukarest i Rumænien valgte for eksempe specifikt verdens stærkeste græs. Ikke alene får du en meget stærk græstørv med RPR®, der tåler meget træning og er selvhelende i tilfælde af skade. I det østeuropæiske klima i Rumænien og Ungarn kan katastrofale sygdomme som Gray Leaf Spot (GLS) ødelægge e bane på én dag. Razvan Bulugae fra Holland Farming, der er meget tæt på vedligeholdelsen af ​​sportsbanerne i Rumænien: ”Den stærke RPR® med GLS-tolerance blev specifikt valgt for at undgå ubehagelige overraskelser under turneringen. Græstæppet er virkelig fantastisk!”

Den stærke RPR® med GLS-tolerance blev specifikt valgt for at undgå ubehagelige overraskelser under turneringen. Græstæppet er virkelig fantastisk!

Razvan George Bulugea
Holland Farming

Barenbrug har en lang tradition med EM og VM i fodbold

Det er ingenlunde første gang, Barenbrugs græsteknologier bliver brugt til en af de store fodboldturneringer. I 2010 under verdensmesterskabet i Sydafrika blev Barenbrug SOS® græs-teknologi brugt i sidste øjeblik til at efterså for at forstærke græstæppet på banerne. Under det europæiske mesterskab 2012 i Polen og Ukraine, verdensmesterskabet 2014 i Brasilien, det europæiske mesterskab 2016 i Frankrig og verdensmesterskabet 2018 i Rusland, leverede RPR® græs-teknologien baner så stærke som stål. 

 

Det er ikke sidste gang, at Barenbrugs innovative græs-teknologier bidrager med en løsning. De elleve forskellige fodboldbyer, og tilhørende klimatiske udfordringer kræver en anden tilgang. Barenbrug tilbyder skræddersyede løsninger: FØR, NU og I FREMTIDEN.

tilbage