Almindelig rajgræs – RPR Stærkt som stål og selvgenererende

Almindelig rajgræs med vandrette udløbere – stærkt som stål og selvgenererende – det er RPR®. De vandrette udløbere kaldes også "bestemte udløbere" (determinate stolons). Blandingen er den første almindelig rajgræs, som har denne særlige egenskab. RPR® egner sig fortrinligt til den mest ekstreme belastning og bevarer alligevel sin styrke og sit flotte udseende. Den er meget tolerant over for betrædning og er derfor særdeles velegnet til idrætsformål.

 

Om RPR®

Almindelig rajgræs var allerede kendt og brugt til idræts- og golfbaner – men nu fås den innovative RPR®. RPR® blev introduceret af Barenbrug i USA i 2010. Her blev græsblandingen straks fundet yderst velegnet til idrætsbaner. Barenbrug vandt en innovationspris med RPR® i USA på STMA-messen (Sports Turf Managers Association) i 2011. I Europa blev RPR® introduceret i 2012, først i Holland og siden i Belgien, Tyskland, Danmark, Sverige, Tjekkiet, Polen, Italien og Rumænien. RPR®-græs til idrætsbaner, golfbaner og offentlige grønne områder er desuden nomineret til den hollandske innovationspris Det Gyldne Firkløver (Gouden Klavertje Vier) i 2013.

 


RPRRPR® Sport

Almindelig rajgræs bruges ofte til idrætsbaner, der skal kunne tåle en stor belastning og alligevel fremstå med et flot græstæppe til hver kamp. Hvis man skal opnå dette, skal græsset være stærkt som stål og kunne reparere sig selv hurtigt. Almindelig rajgræs er et godt valg, men RPR® er endnu bedre. Med RPR® garanteres en superhurtig regenerering og et græstæppe, der er stærkt som stål.

 

 

 


RPR® Golf
En høj tolerance over for betrædning, begrænsede skader og en superhurtig regenerering er vigtige elementer for en golfbane. RPR®-blandingerne fra Barenbrug er stærke som stål og egner sig fortrinligt til golfbaner. På vores golfturne blev disse blandinger introduceret på golfbanerne, hvor der tidligere blev brugt traditionel almindelig rajgræs.

 

 

 

Nedenfor kan du se vores to RPR®-golfblandinger, der er stærke som stål:

 

Bar Extreme RPRBar Extreme RPR®

Bar Extreme RPR® er en 100 % finbladet almindelig rajgræsblanding med RPR® og står for ekstrem hurtig genetablering og stor robusthed. Det betyder, at skaderne på golfbanen begrænses. Blandingen bruges hovedsagelig til eftersåning

 

 

 

 

 

Bar Intensive RPR

Bar Intensive RPR®

Bar Intensive RPR® er en blanding til teesteder og fairways bestående af rødsvingel og finbladet almindelig rajgræs tilsat RPR®-teknologi. Dette giver en robust blanding, som takket være rødsvingel bevarer en høj sygdomsresistens, danner en ekstremt tæt tørv og begrænser skaderne på golfbanen. Bar Intensive RPR® anvendes til både nysåning og eftersåning.

 

 

 

 

 

Brugeranbefalinger

"RPR® oversteg alle vores forventninger på træningsbanerne. Vi besluttede derfor, at vi også ville bruge den på stadionbanen. Resultaterne med denne almindelig rajgræs er fantastiske!"
Roy Rigby – Field Manager Manchester City (UK)

 

“Nogle ting er du nødt til at se med egne øjne for at tro på dem. Krybende Rajgræs var for mig en af disse ting – men nu er jeg troende. Kombinationen af en krybende vækst og evnen til at etablere sig hurtigt og samtidigt være slidstærk har potentialet til at bringe denne græsart til et nyt niveau.”

Andy Newell, Leder af Turfgrass Biology, STRI. 

  

“Vi brugte RPR® til at genopbygge et tee-sted sidste år, og vi var vilde med det.

Vi har nu planlagt oversåning af alle vores tee-steder med RPR® på grund af dens fremragende egenskaber.”

Gary Lindsey, Inspektør ved Vermillion Fairways Golf Course, Cook, Minnesota, USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

tillæg