Fodbold-VM i Rusland med græsfrø i topklasse fra Barenbrug

Når det gælder levering af græsfrø, har Barenbrug i årevis været en vigtig spiller ved VM og EM i fodbold. Og ved det forestående fodbold-VM i Rusland leverer Barenbrug græs til seks af kampstadionerne. Derudover bliver en række af træningsbanerne også forsynet med græsfrø i topklasse fra Barenbrug, bl.a. til landsholdene fra Belgien, Frankrig, England og Sydkorea. Barenbrug leverer græsblandinger til banerne i Samara og Jekaterinburg og til stadionerne i de fire spillebyer Moskva, Kazan, Sotji og Sankt Petersborg.

Ekstreme russiske vejrforhold

Mange af de russiske stadioner har valgt græsfrø fra Barenbrug, fordi virksomheden udvikler verdens mest avancerede græsfrøblandinger, som kan holde til de ekstreme klimamæssige forskelle i Rusland. Det drejer sig hovedsageligt om græsfrøblandingerne RPR (Regenerating Perennnial Ryegrass) og SOS (Super Over Seeding). RPR er muligvis verdens stærkeste græs. Denne alm. rajgræs er uovervindelig i enhver fodboldkamp takket være sine vandrette udløbere, der betyder, at græsset regenereres hurtigt. Ifølge Cornelis van den Berg, som er direktør for Barenbrug i Rusland, er SOS unikt på verdensplan: "Det, der gør SOS til noget særligt, er, at denne græsblanding bliver ved med at gro selv ved lave temperaturer, hvor andre græsfrø giver op. Derfor kan der spilles på græsset i meget længere tid."

VM står for døren, og med Barenbrug er vi klar til at etablere den perfekte grønsvær.

Pavel Kuprianov
Greenkeeper, Tsentralniy stadion (Jekaterinburg)

Græstæpper på sandjord

Og der er endnu mere Barenbrug-græs i Rusland. Barenbrug har i over 50 år haft et tæt samarbejde med græsfrøleverandøren Queens Grass International. Queens Grass er ejet af hollænderen Steven Rienks, som har boet og arbejdet i Rusland i 17 år. Rienks: "Vi er en ekspertvirksomhed med 140 hektar græs i Rusland, og vi har også leveret græs til Zenit Arena i Sankt Petersborg, hvor semifinalen og bronzefinalen finder sted den 10. og 14. juli. Det, der adskiller os fra de andre, er, at vi er den eneste virksomhed i Rusland, der dyrker græsset på sandjord i stedet for lerjord. Og selvfølgelig med græsfrø i topklasse fra Barenbrug."

Vi er en ekspertvirksomhed med 140 hektar græs i Rusland, og vi har også leveret græs til Zenit Arena i Sankt Petersborg

Steven Rienks
Ejer Queens Grass International

Flere års succes ved UEFA Euro Cup og FIFA World Cup

Barenbrug har i årevis bevist deres ekspertise og kompetencer inden for sportsverdenen. Denne succes underbygges af en række referencer. Et godt eksempel er banerne ved VM i fodbold i Sydafrika 2010, som i sidste øjeblik blev reddet med græsfrø fra Barenbrug – med et vellykket resultat. Derudover blev træningsbanerne ved VM i Brasilien i 2014 kåret til de bedste baner – her viste RPR sin store værdi.

 

I 2016 under EM i fodbold i Frankrig var der akut brug for et nyt græstæppe. På 24 timer blev den gamle grønsvær fjernet og en ny rullet ud. Det nye græs indeholdt RPR-teknologi. Takket være den hurtige etablering og den høje regenerationsevne sikrede denne teknologi et græstæppe, der var stærkt som stål. UEFA var særdeles tilfredse med resultatet.

 

Ved Confederations Cup, optakten til VM i fodbold, var det vigtigt med græs af allerhøjeste kvalitet for at kunne opnå fodbold i verdensklasse. Også ved denne turnering, som blev afholdt i Rusland i 2017, blev der spillet på innovativt græs fra Barenbrug.

 

Med VM i Rusland er Barenbrug gået et skridt videre – RPR er langsomt ved at erobre verden, og flere og flere field managers får øjnene op for græssets fordele.

RPR-GT-logo-1900!

Du kan også få RPR-græs, der er stærkt som stål!

Almindelig rajgræs med vandrette udløbere – stærkt som stål og selvgenererende – det er RPR.

 

Logo-SOS-GT-White-2024!

Reparer dit græstæppe med SOS-græs!

SOS spirer meget hurtigt selv ved lave temperaturer og er derfor den ideelle redning til boldbaner.

 

tilbage