Mow Saver

Lavtvoksende græs med hurtig etablering

  • Færre klipninger

  • Mindre afklipsmængder

  • Hurtig etablering

  • Ideelt til robotplæneklippere

  • LMT – Less Mowing Technology

  • Plæner og grønne arealer
  • Vejrabatter

Færre klipninger

Et grønt græstæppe i en park, på en vejskråning eller i en rabat er et smukt syn, men bag ved det det grønne og velplejede udseende ligger ofte en meget stor arbejdsindsats. En arbejdsindsats der kan reduceres betydeligt med Barenbrugs nye, revolutionerende koncept, som er udviklet specielt til offentlige grønne områder. Med Mow Saver® lader Barenbrug ikke græsset gro under fødderne – men har skabt en fremtid med færre klipninger!

 

 

At kunne begrænse vedligeholdelsen af græsarealerne kan forekomme utopisk for ejere og forvaltere af offentlige grønne områder. Men det viser sig alligevel at være muligt. Mow Saver® er lavtvoksende græs med hurtig etablering. Det er ensbetydende med mindre biomasse (afklipsmængde) og reducerer behovet for klipning med op til 35 %. Færre klipninger medfører både økonomiske og miljømæssige fordele. Der spares udgifter til arbejdskraft, brændstof og bortskaffelse af græsafklippet. Mow Saver® er kendetegnet ved en lav vækstform, både under mindre gunstige klimaforhold og i vækstmånederne. Målinger på Barenbrugs forsøgsmarker har vist, at græsset i Mow Saver®-blandingen er 30 % kortere end standardgræs 14 dage efter klipning. Hvor græs fra standardblandinger skal klippes mindst 20 gange i løbet af vækstsæsonen, kan man med Mow Saver® nøjes med ca. 13 klipninger.

 

 

Mindre afklipsmængder

Når det langsomtvoksende græs klippes mindre hyppigt genereres der naturligt nok mindre afklipsmængder. Vi har hos Barenbrug udført praktiske forsøg, som viser, at Mow Saver® på prydplæner og i parker genererer 50 % mindre bladmasse om året end standardgræsblandinger. Det betyder, at der også er mindre afklipsmængder, som skal bortskaffes. Og da græsset ikke længere skal klippes ugentligt, kan antallet af klipninger reduceres til 65 % (en reduktion på 35 %).

 

 

 

Hurtig etablering

Mow Saver® etablerer sig hurtigt, men så snart græsset er etableret, sagtner det farten og bevarer en lav højde, hvorimod andre græssorter fortsætter med at vokse og bliver lange. Takket være den hurtige spiring og etablering danner Mow Saver® således, hurtigt efter såningen, et tæt og grønt græstæppe. Sådan et ensartet grønt "tæppe" er ikke kun en fryd for øjet, men fortrænger også ukrudt, så det ikke er nødvendigt at sprøjte.

 

Ideelt til robotplæneklippere

En robotplæneklipper har den fordel, at græsset bliver klippet kontinuerligt, og de bittesmå græsstykker falder ned imellem græsstråene og bliver til muld. Det er således slut med produktion af store mængder græsafklip, som skal bortskaffes.

 

LMT – Less Mowing Technology

Gennem forsøg udført over en årrække på flere forskellige lokationer er det lykkedes vores forædlere at udvikle nye stærke sorter, som er i stand til at optage fugt og mineraler fra jorden under mindre optimale forhold. Da disse sorter også er kendetegnet ved en lav vækstform og et flot græstæppe egner de sig perfekt til det, vi hos Barenbrug kalder “Less Mowing Technology” (LMT).

 

Læs mere om Less Mowing Technology på www.barenbrug.dk/lmt

 

Det ideelle græs til bioklip

Når du anvender bioklipmetoden, dækker du jorden med et lag organisk materiale. Det giver en bedre jordkvalitet, beskytter jorden mod vejrforholdene, tilfører jorden organisk materiale og næringsstoffer samt forebygger ukrudtsvækst. Hvis græsset er blevet for højt, bliver mængden af græsafklip for stor, så jorddækket i stedet danner et vandafvisende lag, og græsset kvæles. Eftersom Mow Saver® har en lav biomasseproduktion, bliver mængden af græsafklip aldrig for stor, hvilket gør Mow Saver® særdeles velegnet til bioklip.

 

Vil du læse mere om bioklip? Så besøg https://www.barenbrug.dk/bioklip

Sammensætning
Species
100%
LMT (Less Mowing Technology)
Specifikationer
Etableringshastighed
Medium
Kvælstofbehov
lav
Væksthastighed
langsom
Udsædsmængde pr. 100 m²
2-3kg
Udsædsmængde pr. m²
20-30g
Klippehøjde
20-40 mm
Emballage
15kg
Sådybde
5-10mm
Højere slidtolerance
Højere tørketolerance
Hurtigere etablering
Velegnet til skygge
Mere finbladet
Kræver mindre vedligeholdelse
Kræver mindre gødning
Højere sygdomstolerance
Selvreparerende
Spirer ved lav temperatur
Hurtigere spiring
Større vinterhårdførhed
Tidlig vækst i foråret
Grønne arealer

Græs er en vigtig bestanddel i vores liv. Man finder det overalt i haver og parker. Den praktiske anvendelse er vigtig, men det er dets æstetiske tiltrækningskraft og dets evne til at rense luft og vand ligeledes. Med en omhyggeligt udvalgt græsfrøblanding kan du have glæde af din plæne i mange år!

Græs er en vigtig bestanddel i vores liv. Man finder det overalt i haver og parker. Den praktiske anvendelse er vigtig, men det er dets æstetiske tiltrækningskraft og dets evne til at rense luft og vand ligeledes. Med en omhyggeligt udvalgt græsfrøblanding kan du have glæde af...

Græs er en vigtig bestanddel i vores liv. Man finder det overalt i haver og parker. Den praktiske anvendelse er vigtig, men det er dets æstetiske tiltrækningskraft og dets evne til at rense luft og vand ligeledes. Med en omhyggeligt udvalgt græsfrøblanding kan du have glæde af din plæne i mange år!

Hvor kan det købes
Mere